Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami

Popis

Skvelý typ na chutný obed alebo večeru.

Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojTrochu upravený od kamarátky
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

250gramovcestoviny farfalle
1kuscuketa
1kuscibuľa
4strúčikycesnak
200gramovparadajky
30gramovolivy
2polievkové lyžiceolivový olej
2čajové lyžičkybazalkové pesto
2kusychili papricky
 štipkabylinková soľ
 trochačerstvá bazalka
1kusvetvička tymiánu
200gramovstrúhaný syr

Inštrukcie

Cibuľu, cesnak a chili papričku si nakrájame a opražíme na olivovom oleji dozlata, medzitým si nakrájame umyté cukiny, pridáme k cibuli, trochu porestujeme a nakoniec pridáme nakrájané paradajky a olivy, jemne osolíme bylinkovou soľou, nakoľko olivy sú slané. Pridáme čerstvo natrhaný tymián (môže byť samozrejme aj sušený) a prikryté za občasného miešania restujeme cca 10 - 15 minút. Pokiaľ paradajky nie sú veľmi šťavnaté, môžme priliať trochu vody. Po odstavení primiešame do zmesi 2 ČL bazalkového pesta, trochu čerstvo natrhanej bazalky a premiešame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s lyžicou oleja podľa návodu na balíčku. Servírovanie: Na tanier si uložíme cestoviny,zalejeme cukinovo-paradajkovou zmesou a posypeme nastrúhaným syrom podľa ľubovôle.

Postup: 

Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 1
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 2
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 3
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 4
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 5
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 6
Cukinovo-paradajkové farfalle s olivami - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Dakujem, krasa aj fotopostupom. Áno Skoda, ze nebyvas kus blizsie. Hambím sa Ocuvaj to bazalkové pesto sa dá aj kúpiť, či len doma pripravovať?

Bazalkové pesto normálne kúpiš v obchodných reťazcoch, Li.., Bil. , doma sa tiež dá Mrkám pripraviť, ale je to veľmi pracné... Slnko

Dakujem budem kukat, kde sa vsade hodi?

Bazalkove pesto sa urcite oplati spravit doma Mrkám recp je hooodne jednoduchy. Potrebujes len bazalku, olivovy olej, parmazan, pecorino, 1 strucik cesnaku a piniove oriesky. Ja ho mixujem v mixeri, malo by sa rucne ale nemam taky maziar. Bazalku natrhas na listky, pridas hrst nastruhaneho parmazanu, hrst pecorina, pretlaceny cesnak a oprazene oriesky, zalejes olejom. Vsetko spolu rozmixujes na kasu, ak je potrebne prilejes este olej a hotovo. Ja velmi nesolim lebo pecorino je dost slane. Pecorino aj parmezan bezne kupis v Galerii v kauf. Pinniove oriesk maju v malom tescu Slnko

Dakujem velmi pekne, len pre mna spomalenu, co je vsteko problem, aj uvarit jednoduchy obed, bude asi lepsie pesto kupit, len musim zistit , v korej castii obchodu ho hladat, ci chladiacich boxoch abo pri cestovinach. Zatial z toho, co si vymenovala mam doma bezne olivovy olej a cesnak. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe
A kde pesto pouzivas ty?

Aj ja sa pridávam k odporúčaniu spraviť si ho doma. Vieš presne, čo si tam dala. Celkovo polotovary z obchodov nie sú dobrá voľba. Hlavne keď sa snažíš žiť zdravo. Pesto je jednoduché urobiť a v chladničke vydrží veľmi dlho. Ja ho používam do talianskej kuchyne v podstate asi všade. Aj do šalátov sa dá dať.

Ja len bazalkove, i ked sa chystam spravit aj zo susenych paradajok

Recept vyzerá výborne, určite vyskúšam, len zelené olivy vymením za čierne, chutia nám viac Úsmev

Je pravda, že pesto doma vyrobené je oveľa zdravšie, chutnejšie MrkámMrkám
a využitie??.... kuk ...
http://horecka.wordpress.com/2013/08/02/domace-bazalkove-pesto-a-jeho-vy...

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.