
Granola je výborná s jogurtom, ako posýpka koláča alebo len ako drobnosť večer k televízii.
Ingrediencie
1 | hrnček | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | vlašské orechy |
1⁄2 | hrnček | sušené ovocie |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
1 | štipka | soľ |
1 | kus | bielok |
3⁄4 | hrnček | jablková výživa |
Postup
Sušené hrušky a jablká posekáme na menšie kúsky. Rovnako nasekáme aj orechy. V miske zmiešame ovsené vločky, orechy, sušené ovocie, škoricu a soľ.
V druhej miske rozšľaháme bielko, primiešame k nemu presnidávku. Všetko zmiešame spolu so sypkými surovinami.
Nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na cca 160 stupňov.
Pečieme asi 20-25 minút. Vždy po 5 minútach plech vytiahneme a premiešame. Dobre upečená granola by mala byť vďaka pridanému bielku príjemne chrumkavá.
Necháme vychladnúť a uložíme do pohára, aby sa zamedzilo prístupu vlhkosti.
Ak chcete radšej sladšiu granolu, tak k bielku a presnidávke primiešajte aj lyžicu medu.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule