
Granola je výborná s jogurtom, ako posýpka koláča alebo len ako drobnosť večer k televízii.
Ingrediencie
1 | hrnček | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | vlašské orechy |
1⁄2 | hrnček | sušené ovocie |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
1 | štipka | soľ |
1 | kus | bielok |
3⁄4 | hrnček | jablková výživa |
Postup
Sušené hrušky a jablká posekáme na menšie kúsky. Rovnako nasekáme aj orechy. V miske zmiešame ovsené vločky, orechy, sušené ovocie, škoricu a soľ.
V druhej miske rozšľaháme bielko, primiešame k nemu presnidávku. Všetko zmiešame spolu so sypkými surovinami.
Nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na cca 160 stupňov.
Pečieme asi 20-25 minút. Vždy po 5 minútach plech vytiahneme a premiešame. Dobre upečená granola by mala byť vďaka pridanému bielku príjemne chrumkavá.
Necháme vychladnúť a uložíme do pohára, aby sa zamedzilo prístupu vlhkosti.
Ak chcete radšej sladšiu granolu, tak k bielku a presnidávke primiešajte aj lyžicu medu.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7 | Pistáciový koláč
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila | Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule.