
dasa_ | Karfiol s mletým mäsom
Fitness verzia cestovín s boloňskou omáčkou . Vlastne omáčky robím dvojnásobnú porciu a časť sa podáva s cestovinami a časť s karfiolom.
250 | gramov | hovädzie mäso mleté |
100 | gramov | mrkva |
200 | gramov | cuketa |
50 | gramov | cibuľa |
20 | gramov | olej |
200 | gramov | lúpané paradajky |
70 | gramov | paradajkový pretlak |
1 | čajová lyžička | cukor |
čajová lyžička | soľ | |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
Mrkvu a cuketu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na jemné kocky.
Na panvici rozpálime olej a orestujeme cibuľku do svetlohnedej farby. Pridáme mrkvu a cuketu a chvíľu spolu restujeme. Nakoniec pridáme mleté mäso.
Miešame a oddeľujeme od seba, aby sa mäso rozpadlo a neostalo v celku. Pridáme sekané paradajky, pretlak, podľa potreby 1-2 dcl vody. Osolíme, pridáme cukor, korenie. Poriadne premiešame a pod pokrievkou dusíme asi pol hodiny.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme vo vode alebo lepšie naparíme nad parou.
Nakoniec zmiešame spolu s omáčkou. Kto chce, môže vrch posypať syrom.
Jedna porcia má 524 kcal - 32 g bielkovín, 22 g sacharidov, 33 g tuku a 9 g vlákniny.
Ak použijete iné mäso, rozpis živím sa bude mierne líšiť.
Vyzerá to skvele.