Karfiol s mletým mäsom

Popis

Fitness verzia cestovín s boloňskou omáčkou ÚsmevÚsmev. Vlastne omáčky robím dvojnásobnú porciu a časť sa podáva s cestovinami a časť s karfiolom.

Jedna porcia má 524kcal - 32 g bielkovín, 22g sacharidov, 33 g tuku a 9 g vlákniny

Karfiol s mletým mäsom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

250gramovmleté hovädzie mäso
100gramovmrkva - cca 2 kusy
200gramovcuketa - 1 menšia
50gramovcibuľa, 1 menšia
20gramovolej
200gramovlúpané paradajky
70gramovpretlak
1čajová lyžičkacukor
 čajová lyžičkasoľ
1štipkamleté čierne korenie

Inštrukcie

Mrkvu a cuketu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na jemné kocky.

Na panvici rozpálime olej a orestujeme cibuľku do svetlohnedej farby. Pridáme mrkvu a cuketu a chvíľu spolu restujeme. Nakoniec pridíme mleté mäso. Miešame a oddeľujeme od seba, aby sa mäso rozpadlo a neostalo v celku. Pridáme sekané paradajky, pretlak, podľa potreby 1-2 dcl vody. Osolíme, pridáme cukor, korenie. Poriadne premiešame a pod pokrievkou dusíme asi pol hodiny.

Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme vo vode alebo lepšie naparíme nad parou.

Nakoniec zmiešame spolu s omáčkou. Kto chce, môže vrch posypať syrom.

Poznámky

Rozpis je na dve porcie.

 

 

Samozrejme hovädzie mäso sa dá nahradiť iným - vtedy sa rozpis živím bude mierne líšiť.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzerá to skvele. Áno

Zaujímavá kombinácia Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok