reklama

Karfiol s mletým mäsom

Pridal/a dasa_ dňa 18. 07. 2019 - 08:53 - Recepty dasa_
Karfiol s mletým mäsom, Zdravé recepty, recept, dasa_

reklama

Fitness verzia cestovín s boloňskou omáčkou ÚsmevÚsmev. Vlastne omáčky robím dvojnásobnú porciu a časť sa podáva s cestovinami a časť s karfiolom.

Jedna porcia má 524kcal - 32 g bielkovín, 22g sacharidov, 33 g tuku a 9 g vlákniny

Ingrediencie
250 gramov hovädzie mäso mleté
100 gramov mrkva
200 gramov cuketa
50 gramov cibuľa
20 gramov olej
200 gramov lúpané paradajky
70 gramov paradajkový pretlak
1 čajová lyžička cukor
  čajová lyžička soľ
1 štipka mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mrkvu a cuketu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na jemné kocky.

Na panvici rozpálime olej a orestujeme cibuľku do svetlohnedej farby. Pridáme mrkvu a cuketu a chvíľu spolu restujeme. Nakoniec pridíme mleté mäso. Miešame a oddeľujeme od seba, aby sa mäso rozpadlo a neostalo v celku. Pridáme sekané paradajky, pretlak, podľa potreby 1-2 dcl vody. Osolíme, pridáme cukor, korenie. Poriadne premiešame a pod pokrievkou dusíme asi pol hodiny.

Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme vo vode alebo lepšie naparíme nad parou.

Nakoniec zmiešame spolu s omáčkou. Kto chce, môže vrch posypať syrom.

Doplňujúce poznámky

Rozpis je na dve porcie.

 

 

Samozrejme hovädzie mäso sa dá nahradiť iným - vtedy sa rozpis živím bude mierne líšiť.

 

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Št, 18. 07. 2019 - 09:54

Vyzerá to skvele. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama