
Vhodné na ľahké raňajky alebo večeru.
Ingrediencie
1⁄2 | hlávka | zeler |
3 | kusov | vajce |
1⁄2 | kus | pór |
4 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | Majolenka |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
1⁄2 | hrnček | pohánka |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | hlávka | zeler |
3 | kusov | vajce |
trocha | majoránka | |
2 | strúčiky | cesnak |
Postup
Šalát :
Zeler surový nastrúhame (na väčšom strúhadle) a pokvapkáme citrónom aby nezhnedol. Vajíčka a pór nakrájame na kolieska, pridáme k zeleru. Spojíme s kyslou smotanou a majolenkou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme trochu vychladnúť.
Placky :
1/2 šálky pohánky zalejeme 1 šálkou vody,osolíme. Varíme 5 minúť, prikryjeme a necháme dôjsť 15 minúť. Vychladnutú pohánku, na jemno nastrúhanú mrkvu,zeler,pokrájanú cibuľu na drobno,cesnak a spojíme vajíčkami. Osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme majorán.Lyžicou urobiť placky na plech vyložený papierom na pečenie, každú placku zakapnúť olivovým olejom a dať na 180 st. piecť do rúry. Po 10 - 15 min., otočíme placky zakapneme olejom a pečieme 10-15 min.
Placky môžeme vysmážať aj na panvici, sú potom viac mastné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.