Drapáky

Popis

Isto to viaceré poznáte, pre mňa novinka Chichocem sa. Lokše to áno, to poznám aj často robí keď zostanú zemiaky, v tomto prevedení prvý krát. Výsledok fantastický či už samotné alebo k hustej fazuľovej, šošovicovej polievke Áno.

Drapáky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Gramáž neuvádzam lebo to sa ani nedá. Treba očistiť a uvariť v osolenej vode zemiaky podľa počtu hladošov. Vychladnuté zemiaky prelisujem na jemno, pridám trochu soli  a pridávam hladkú múku podľa toho koľko zemiaky zoberú, aby sme si vypracovali mäkké hladké cesto. Ušúľame si valce o priemere 5-6 cm a nakrájame na 2 cm kolieska.

Tie si rozvaľkáme na tenko do kruhu. Natrieme rozpustenou masťou, ktorú osolíme a pridáme pretretý cesnak, ja som dala pesto z medvedieho cesnaku. 

Stočíme na roládku a potom na slimáka, kladieme na plech. Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 st. pekne do ružova. Ja som ich aj po vybratí z rúry natrela masťou.

Postup na priložených foto, varila som 4 ks väčších zemiakov a vyšlo mi ich 12 ks

Na budúce ich skúsim natierať rozpusteným maslo a potrieť slivkovým lekvárom alebo posypať makom...aj také lokše sa robia Mrkám

 

Postup: 

Drapáky - recept postup 1
Drapáky - recept postup 2
Drapáky - recept postup 3
Drapáky - recept postup 4
Drapáky - recept postup 5
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Tie sú krásne.Objímam

Ďakujem Srdcea aké sú dobréééé 

Ja to absolútne nepoznám a práve som sa zaľúbila. Určite vyskúšam. Mňam!

Aj pre mňa niečo nové v tejto forme,. len lokše. Je to naozaj veľmi dobré aj ako pohostenie pre návštevu na miesto chleba napr. . Robila som už aj tie s lekvárom a makom, keď sa dopiekli potrela som ich maslo, bolí výbornééé.

Takéto môžem. Mňam. Trošku pomoc pri určovaní množstva surovín. Na 1 kg zemiakov  dať 300 g hladkej múky a potom už len pridať podľa potreby.

Priznám sa, nikdy som nevážila mám to ako sa povie v rukách ale to nie je nič moc pre recept Chichocem sa, takže ďakujem za doplnenie pre tie čo nikdy nerobili lokše.

konecne som si recept prehliadla zblizka Úsmevdnes skusam falafel a nabuduce zaisto toto Áno

Verím, že budú aj chutiť je to mňamka Ánoa falafel tiež robievam Mrkám

my sme si spravili tzv. orientálny víkend

Vyzerá to super, to mi skôr pripadá ako taliansky. Či chute boli orientálne?

recept som pridala sem Mrkám inak tie drapaky by sa dali i niecim plnit, ci? syr, spenat, mlete maso?

Tak to som z toho úplne paf lebo ja poznám falafel ako guličky z cíceru také chrumkavé s rôznymi dípmi. Aj na tejto stránke mám recept.

https://nanicmama.sme.sk/medzinarodna-kuchyna/falafel-0

nie, nieee ... nepochopili sme sa spravne, falafel som nepridala, iba spravila, recept je na ten manakish, tu syrsku pizzu, co som pridala ako doplnok ku falafelu Úsmev

Ahááá ja som rozumela, že to menuješ falafel lebo si o ňom aj tam začala písať...zle čítam Chichocem sa

no ano, falafelom to zacalo Veľký úsmeva manakishom koncilo Pohoda

Hambím saHambím saHambím sa ale recept Tlieskamisto vyskúšam Veľký úsmev

Ánoaj ja ho odteraz mienim robit pravidelne

Skvělý typ a navíc příjemné čtení. Zdeňka

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok