
Kamila | Zapekaný karfiol
Stará dobrá klasika ako inšpirácia pre delenú stravu
1 | kus | karfiol |
150 | gramov | syr |
100 | gramov | šunka |
2 | kusov | vajce |
100 | millilitrov | smotana |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
kus | olej | |
kus | cherry paradajky |
Karfiol obvaríme v slanej vode do polomäkka. Necháme trochu vychladnúť, nakrájame na drobno.
Šunku alebo trochu prerastanej slaniny nakrájame na malé kúsky, 2/3 syra nastrúhame.
Zapekaciu misu vymastíme olejom a premiešame v nej karfiol, šunku a syr. Zalejeme rozšľahaným vajíčkom so smotanou, ktoré osolíme, okoreníme. Pečieme pri cca 220°C cca 20 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Tesne pred dopečením posypeme zvyšným syrom a navrch rozložíme nakrájané paradajky. Tých tam pokojne môžete dať viac. Zapečieme ešte cca 5 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom, ak nedelíte tak so zemiakmi.
Viac receptov na karfiol: pečený v rúre, dusený či zapekaný?

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Dala som ju tam, len kvôli tomu, že mi ostal maličký kúsok, no nevyhodím ho. Ale dala tomu skvelú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vsak prave, dobra slaninka nie je zla vec
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kamilka, skúsim tvoju kombináciu s paradajkami.
Robievam tak, že predvarím brokolicu a karfiol je to tak pol na pol.
Na spodok dávam predvarené zemiaky v šupke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre vyzeraujúce pečené jedlo :) Prosím, aká smotana?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžete použiť akúkoľvek robila som aj so smotanou na varenie aj s pochúťkovou smotanou a ani so šľahačkovou nie je čo pokaziť, pokojne aj 250ml, z každej jednej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sa mi lubi, ako dietne to vyzera
, vsak tu slaninku tam ani nevidno, cize sa vlastne nerata 


mam toto jedlo rada
Eva