reklama

Zapekaný karfiol

Pridal/a Kamila dňa 06. 10. 2014 - 22:03 - Recepty Kamila
Zapekaný karfiol, Delená strava - recepty, recept, Kamila

Kamila | Zapekaný karfiol


reklama

Stará dobrá klasika ako inšpirácia pre delenú stravu

Ingrediencie
1 kus karfiol
150 gramov syr
100 gramov šunka
2 kusov vajce
100 millilitrov smotana
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  kus olej
  kus cherry paradajky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Karfiol obvaríme v slanej vode do polomäkka. Necháme trochu vychladnúť, nakrájame na drobno.

Šunku alebo trochu prerastanej slaniny nakrájame na malé kúsky, 2/3 syra nastrúhame.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a premiešame v nej karfiol, šunku a syr. Zalejeme rozšľahaným vajíčkom so smotanou, ktoré osolíme, okoreníme. Pečieme pri cca 220°C cca 20 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Tesne pred dopečením posypeme zvyšným syrom a navrch rozložíme nakrájané paradajky. Tých tam pokojne môžete dať viac. Zapečieme ešte cca 5 minút.

Podávame so zeleninovým šalátom, ak nedelíte tak so zemiakmi.

Viac receptov na karfiol: pečený v rúre, dusený či zapekaný?

Doplňujúce poznámky

 

 

Doplňujúce obrázky
Zapekaný karfiol, Delená strava - recepty, recept, Kamila, 1

Kamila

Zapekaný karfiol, Delená strava - recepty, recept, Kamila, 2

Kamila

Zapekaný karfiol, Delená strava - recepty, recept, Kamila, 3

Kamila

Zapekaný karfiol, Delená strava - recepty, recept, Kamila, 4

Kamila

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

eva m, Po, 06. 10. 2014 - 22:07

sa mi lubi, ako dietne to vyzera Úsmev , vsak tu slaninku tam ani nevidno, cize sa vlastne nerata Pohoda
mam toto jedlo rada Úsmev
Eva Slnko

Kamila, Po, 06. 10. 2014 - 22:24

Dala som ju tam, len kvôli tomu, že mi ostal maličký kúsok, no nevyhodím ho. Úsmev Ale dala tomu skvelú chuť. Chichocem sa

eva m, Po, 06. 10. 2014 - 22:25

vsak prave, dobra slaninka nie je zla vec Mrkám
Eva Slnko

trnko, Ne, 12. 10. 2014 - 20:30

Kamilka, skúsim tvoju kombináciu s paradajkami.
Robievam tak, že predvarím brokolicu a karfiol je to tak pol na pol.
Na spodok dávam predvarené zemiaky v šupke. Áno

Lusynka, Po, 09. 01. 2017 - 13:10

Dobre vyzeraujúce pečené jedlo :) Prosím, aká smotana? 

Kamila, Po, 09. 01. 2017 - 13:16

Môžete použiť akúkoľvek robila som aj so smotanou na varenie aj s pochúťkovou smotanou a ani so šľahačkovou nie je čo pokaziť, pokojne aj 250ml, z každej jednej.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama