Popis
Zatiaľ sa vždy vydarili :-) Práve ich idem robiť, tak sa s Vami podelím aspoň o recept, keď už nie o samotné dolky. I keď aj to by som rada, len neviem či stíhate prísť ;-) A už sú hotové

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | moja zbierka receptov |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
400 g polohrubej múky | ||
20 g droždia | ||
1 kopcovitá polievková lyžica práškového cukru | ||
1 polievková lyžica oleja | ||
1/2 polievkovej lyžice soli | ||
2 vajcia | ||
0,5 l mlieka |
Inštrukcie
Urobíme si z trochu mlieka, múky, cukru a droždia kvások, necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí pridáme olej, soľ, žĺtky z dvoch vajec, ostatnú múku, cukor a teplé mlieko. Cesto dobre vymiešame a pridáme tuhý sneh z dvoch bielkov. Cesto musí byť polotekuté. Ak je husté, pridáme ešte trochu teplého mlieka, alebo vody. Necháme ho vykysnúť. Keď sa zdvojnásobí jeho objem, môžeme sa pustiť do pečenia. Spájame ich ľuboľným lekvárom, džemom, mojim chlapom sa najviac zavďačím slivkovým lekvárom.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť