
Hrnček var skutočne existuje. Elektricky hrniec som objavila pred rokom... Veľmi som si zvykla. Je to varenie zdravé, bez oleja, nič sa nemôže pripáliť.
1 | kilogram | hovädzie mäso |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | hladká múka špeciál |
1 1⁄2 | zväzky | mletá červená paprika |
1 | čajová lyžička | cesnaková soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
3 | kusov | paradajka |
1 | kus | bobkový list |
kyslá smotana | ||
trocha | petržlenová vňať |
Pokrajané maso a cibulu vlož do 1 1/2 litrového elektrického hrnca. Zmiesaj muku, cesnakovu sol, papriku a korenie. Potri s tym maso.
Pridaj paradajky (ja použivam konzervované, na kocky pokrajané paradajky. Vylejem to tam aj so štavou). Vhoď do toho bobkovy list. Zakry a nadstav na pomalý var. Var 8 hodin.
(Možes ist s detmi na ihrisko, do práce, k susedke na kávičku, na vylet... niekedy varim cez noc, ráno to je hotove - cely dom rozvoniava).
Po 8-10 hodinách opatrne otvor, zamiesaj kyslu smotanu, pridaj petrželovu vnat a podávaj s makaronmi alebo haluškami.
o.k. tak toto nedadchlo. chce to trochu viac fantazie...
Predstav si ze ste cela rodina na chate. Chystate sa urobit celodennu turu do kopcov.
Rano das kus bravcoveho - velke, podla velkosti elektrickeho hrnca. Posypes cibulou, zalejes BBQ omackou, kupenou alebo si vyrobis doma do zasoby podla chuti, aku chces: http://www.bbqrecipesecrets.com/bbqsauce.html,
Prikryjes hrniec, zapnes na pomale varenie, ak sa planujete vratit za 7-9 hodin na rychlejsie varenie, ak je to kratsia tura. Povedzme 5-6 hodin. Cestou domov z kopcov si kupte cerstve rozky, majonezu, horcicu, uhorky a kto co ma rad do sandvica. Ked vojdete hladni do chaty, bude to tam rozvoniavat, akoby tam sef kuchar varil cely den. Otvor hrniec, opatrne - je to horuce! Dvomi vydlickami vyber maso a na miske ho vydlickami potrhaj na ciarky - ide to velmi lahko. Zamiesaj do toho majonezu, alebo horcicu..
Kazdy do radu s rozkrojenym rohlikom,(doporucujem veliku zemlu) na tanieri. Na polovicku rohlika masovu zmes, platok syra na to, uhorku ci salat a kto co ma rad... Manzel ta bude zboznovat a aj cela rodina.
Spomenula som, ze aj Ty si bola cely ten cas s rodinou v kopcoch?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kvetula kde si ten hrniec prosim ta nasla.
Ja som ho mala pred dllllllllllllllllllho rokmi a ked sme sa stahovali tak sa mi ten vrch rozbil, ten bol totiz taky keramicky.
Uz dlhe roky pozeram ci nan niekde natrafim.
to si kupila tu v SK alebo si niekde v Anglicku .dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,Stefanka.
Veru, zijem v USA a tu to poznaju uz desatrocia, len upadol do zabudnutia, lebo tu uz malo varia. Ja mam Crock Pot,asi 6 l. Velky pre velku rodinu. Tiez Rival a Kenwood su dobre znacky. Mojim rodicom na Slovensku stale doporucujem, aj svagrinkam, ale nikto mi nechce verit, ake je to dobre. Nasla som im aj web stranky kde to na Slovensku predavaju. Je to kovovy, alebo viac taky plechovy hrniec s vyberatelnym keramickym vnutrajskom a sklenena pokrievka. Elektricku zastrcku to potrebuje a je to. Nie je to tlakovy, ani sa ten vrchnak nijako spocialne nezatvara, len polozi.
Inac ten recept, co pisem hore je vyborny aj s hovadzim masom.
Pre zamestnane zeny, zeny s malymi detmi, chatarov....Nechce sa mi verit, ze takato jednoducha vec je este neznama.
Ak ho zozenies, mozem ti poslat nejake recepty.
Ten moj vyzera uplne ako ten RIVAL na obrazku - 5,7litrovy.
Tu su tie stranky:
http://www.obchodny-dom.sk/hrniec-elektricky/k479/
http://www.pricemania.sk/katalog/elektricke-hrnce/bionaire-5-7-l-rival-…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kvetula dakujem ti za info.
No a ako som si myslela ze z takymto napadom moze prist niekto kto je vedla a ty si daleko za vodou .
Napisem ti mail.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fííí, osem hodín kuchtiť, to je dlhooo, ráno vstanem, dám spomenuté ingrediencie do "papiňáka" a za hodinku , kym vychystám malú a seba von, mám obed uvarený... osem hodín
(len to nieee)