reklama

Filé zapečené so zemiakmi

Pridal/a fidorka dňa 10. 07. 2012 - 17:24 - Recepty fidorka
Filé zapečené so zemiakmi, Hlavné jedlá, recept, fidorka

reklama

Jeden z receptov, po ktorom nezostane kopa spinaveho riadu.

Ingrediencie
4 kusov rybie filé
2 kilogramov zemiak
  kus korenie
  trocha soľ
1 kus citrón
  trocha olivový olej
3 strúčiky cesnak
1 deciliter biele víno
4 kusov paradajky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ocistene zemiaky nakrajame na kolieska a polovicu z nich ulozime na dno zapekacej misy,alebo pekaca,ktory sme trosicku vymastili.

Osolime,okorenime podla chuti a rozlozime platky paradajok,ktore tiez mierne osolime.

Na paradajky rozlozime rybie file,osolene a posypane korenim na ryby,na vrch este mozeme posypat rozmarinom.

Posledna vrstva su zemiaky,osolene,okorenene,vsetko polejeme bielym vinom,prikryjeme alobalom a dame piect na 200st. asi tak na 40 minut.

Potom vyberieme a polejeme zalievkou-olivovy olej,stava z jedneho citrona a pretlaceny cesnak,vlozime spat do rury a dopecieme asi 10-15minut.

Doplňujúce obrázky
Filé zapečené so zemiakmi, Hlavné jedlá, recept, fidorka, 1
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Ut, 10. 07. 2012 - 19:45

To vyzera skvele, hned by som si dala Slnko , ci to si musim najpr uvarit? Váľam sa od smiechu po podlahe

fidorka, Ut, 10. 07. 2012 - 19:59

pozvem ta k nam na prazdniny Mrkám Chichocem sa

jamajka (bez overenia), Ut, 10. 07. 2012 - 20:32

mňamiky , aj to vyzerá byť fajnééé , verím , že chutilo Áno Áno Áno

Klaudia17, Ut, 10. 07. 2012 - 20:50

Ano vyzerá to výborne,ale na tom filé je perieeeeeeeeeee?????? Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

fidorka, Ut, 10. 07. 2012 - 21:05

Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev
vies ze to tu aj ja sledujem,preco to je take biele,ved je to rozmariiiiiiin

Un Chien Andalou, St, 17. 10. 2012 - 11:20

piecť rybu 50-55 minút vedia snáď len na SKK, veď to bude suché a absolútne bez chuti.
Áno ja viem dali ste tam korenie na ryby, daľší zlozvyk na SKK) a vlastne to ani nie je ryba čo ste piekli, vyzerá to ako ten pangas - vodný hlodavec.
Samozrejme že všetkým Vám chutil a nikto si nesťažoval.
Pangasa nekupujem, napriek tom som tento podradný tovar pripravoval, takému filetu stačí 10 maximálne 15 minút.
Skúste nabudúce pripravovať tú prílohu zvlášť (aj keď podľa mňa k rybe absolútne postačuje čerstvý zeleninový šalát a nič viac)a 5 minút pred dokončením si na panvici na minime EVO a masla opečte tie filety ktoré zľahka osolíte a okoreníte čerstvo zomletým čiernym alebo bielym korením. Ak máte možnosť kúpte si čerstvú rybu a nie tieto zmrznuté mŕtvoly plné drahej vietnamskej vody.
Viete, podľa mňa jedlo na tanieri má vyzerať príťažlivo a vkusne, má voniať a tou vôňou volať.......

fidorka, St, 17. 10. 2012 - 11:40

rybu som nepiekla 55 minut,ale cela priprava mi trvala priblizne tak dlho.mojej rodine to neprekaza,tak neviem preco to vadi tebe?
Ano,chutilo vsetkym,naozaj sa nikto nestazoval Úsmev
A dakujem za cenne rady Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama