
Jeden z receptov, po ktorom nezostane kopa spinaveho riadu.
4 | kusov | rybie filé |
2 | kilogramov | zemiak |
kus | korenie | |
trocha | soľ | |
1 | kus | citrón |
trocha | olivový olej | |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | deciliter | biele víno |
4 | kusov | paradajky |
Ocistene zemiaky nakrajame na kolieska a polovicu z nich ulozime na dno zapekacej misy,alebo pekaca,ktory sme trosicku vymastili.
Osolime,okorenime podla chuti a rozlozime platky paradajok,ktore tiez mierne osolime.
Na paradajky rozlozime rybie file,osolene a posypane korenim na ryby,na vrch este mozeme posypat rozmarinom.
Posledna vrstva su zemiaky,osolene,okorenene,vsetko polejeme bielym vinom,prikryjeme alobalom a dame piect na 200st. asi tak na 40 minut.
Potom vyberieme a polejeme zalievkou-olivovy olej,stava z jedneho citrona a pretlaceny cesnak,vlozime spat do rury a dopecieme asi 10-15minut.

pozvem ta k nam na prazdniny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňamiky , aj to vyzerá byť fajnééé , verím , že chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano vyzerá to výborne,ale na tom filé je perieeeeeeeeeee??????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vies ze to tu aj ja sledujem,preco to je take biele,ved je to rozmariiiiiiin
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
piecť rybu 50-55 minút vedia snáď len na SKK, veď to bude suché a absolútne bez chuti.
Áno ja viem dali ste tam korenie na ryby, daľší zlozvyk na SKK) a vlastne to ani nie je ryba čo ste piekli, vyzerá to ako ten pangas - vodný hlodavec.
Samozrejme že všetkým Vám chutil a nikto si nesťažoval.
Pangasa nekupujem, napriek tom som tento podradný tovar pripravoval, takému filetu stačí 10 maximálne 15 minút.
Skúste nabudúce pripravovať tú prílohu zvlášť (aj keď podľa mňa k rybe absolútne postačuje čerstvý zeleninový šalát a nič viac)a 5 minút pred dokončením si na panvici na minime EVO a masla opečte tie filety ktoré zľahka osolíte a okoreníte čerstvo zomletým čiernym alebo bielym korením. Ak máte možnosť kúpte si čerstvú rybu a nie tieto zmrznuté mŕtvoly plné drahej vietnamskej vody.
Viete, podľa mňa jedlo na tanieri má vyzerať príťažlivo a vkusne, má voniať a tou vôňou volať.......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rybu som nepiekla 55 minut,ale cela priprava mi trvala priblizne tak dlho.mojej rodine to neprekaza,tak neviem preco to vadi tebe?
Ano,chutilo vsetkym,naozaj sa nikto nestazoval
A dakujem za cenne rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To vyzera skvele, hned by som si dala
, ci to si musim najpr uvarit? 