
Ostalo kúsok hokaido tak prečo ju nevyužiť, varila som bravčové srdiečka. Možno niekto vnútornosti nemusí, ale toto je dobré mäsko.
Halušky: | ||
300 | gramov | hokaido |
2 | kusov | vajce |
200 | gramov | polohrubá múka |
Mäso: | ||
2 | kusov | bravčové srdce |
1 | kus | bobkový list |
trocha | soľ | |
trocha | tymian čerstvý | |
2 | kusov | karí lístky |
5 | kusov | borievka |
trocha | čierne korenie | |
1 | čajová lyžička | soľ |
50 | gramov | slanina |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | čajová lyžička | tymian čerstvý |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | plátok | maslo |
štipka | soľ |
Srdiečka
Najprv si dáme variť srdiečka. Dobre ich umyjeme, prekrojíme na polovicu. Zalejeme vodou tak, aby boli ponorené, pridáme soľ, guličky korenia a čerstvé vetvičky byliniek+ bobkový list. Varíme kým mäso nie je mäkká.
Medzitým si na drobné kocky nakrájame slaninu a cibuľu. Slaninu upražíme, pridáme cibuľu a chvíľku restujeme. Pridáme múku a pražíme do ružova.
Pomaly zalejeme vývarom z mäsa a necháme chvíľku povariť. Uvarené srdiečka zbavíme mastných častí, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do omáčky. Omáčku dochutíme mletým čiernym korením a tymianom.
Halušky
Hokaido očistíme a nakrájame na malé kocky, zalejeme trochou vody a rozmixujeme na kašu.
Pridáme vajíčka, trochu soli a múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom cez sitko - haluškovač hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme 5-8 mim.
Opláchneme, precedíme a dáme na panvicu s maslo dobre prehriať.
Na halušky som použila celozrnnú špaldovú múku, preto sú trochu "šedivšie" Halušky sú výborné aj len tak osmažené na masle a posypané syrom aký vám chutí
To vyzera super! Aj halusky aj tie srdiecka. Vyskusam