reklama

Hovädzie na hubách

Pridal/a dasa_ dňa 24. 01. 2020 - 06:24 - Recepty dasa_
Hovädzie na hubách, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Hovädzia nožina sa obyčajne používa na guľáš. Pomalé pečenie v rúre je výborná alternatíva, takto pripravené mäso je veľmi jemné a chutné.

Ingrediencie
1 kilogram hovädzia nožina
1 hrnček sušené huby
1⁄2 čajová lyžička soľ
1 štipka mleté čierne korenie
Na omáčku:
1 polievková lyžica hladká múka
1 čajová lyžička horčica
50 gramov maslo
50 millilitrov smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Huby namočíme do vody

Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy, cca 1-2 na porciu. Osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča. Bez oleja, ani nepodlievame. Prikryjeme pokrievkou alebo dobre utesnenýn alobalom, vložíme do rúry a na cca 70 stupňov pečieme asi 2 hodiny.

Pridáme huby bez vody, dobre premiešame, znova prikryjeme a pečieme ešte aspoň hodinu. Nakoniec zvýšime teplotu na 100 stupňov a dopekáme ešte hodinu.

Ideálne v trúbe rovno pripravíme aj ryžu - vo vhodnom hrnci zahrejem olej, pridám ryžu, soľ a zalejem vriacou vodou v objeme 1,5 krát viac ako bol objem ryže. Premiešam, prikryjem a vložím do rúry asi na 20 minút.

Upečené mäso vytiahnem z rúry. Na suche panvičke krátko opečieme lyžicu hladkej múky, zalejem asi 150ml studenej vody a dobre rozmiešame, ideálne metličkou. Pridám výpek z mäsa aj s hubami, horčicu a nechám asi 10 minút povariť. Nakoniec zjemním maslom. Kto chce viac omáčky, môže pridať smotanu alebo rovno šľahačku.

Podávame napríklad s ryžou, alebo ak ak má niekto rád viac omáčky, tak s knedľou.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
4 hod, 5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
4 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Ut, 28. 01. 2020 - 08:11

Och - ach - mňam. Idem hľadať hovadzinu do mrazáku. Toto vyzerá úžasne. A fascinuje ma to nepodlievanie.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama