reklama

Karfiol a brokolica ako perkelt

Pridal/a dasa_ dňa 06. 04. 2020 - 13:57 - Recepty dasa_
Karfiol a brokolica ako perkelt, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Karfiol a brokolica ako perkelt


reklama

Kurací perkelt je taká klasika. V manželovej rodine sa perkelt pripravoval aj zo zelenej fazuľky. Odtiaľ je už krátka cesta ku karfiolu a brokolici.

Ingrediencie
1⁄2 hlávka karfiol
1⁄2 hlávka brokolica
2 kusov cibuľa
3 polievkové lyžice olej
1 čajová lyžička mletá červená paprika
1⁄2 čajová lyžička soľ
Halušky:
20 gramov maslo
100 gramov špaldová múka
300 gramov hladká múka
1 kus vajce
1 hrnček voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravovať perkelt ma naučil tento recept. Dovtedy som cibuľu iba restovala a niečo tomu stále chýbalo. Dnes už postupujem inak a na chuti je to cítiť.Cibuľu nakrájame na malé kocky. Rozpálime olej a cibuľu na ňom orestujeme. Stiahneme z ohňa, zamiešame papriku a zalejeme pohárom horúcej vody. Dáme na oheň a necháme vodu vydusiť.

Znova zalejeme vriacou vodou. Spolu 3x necháme cibuľu takto rozdusiť. Potom vložíme karfiol rozdelený na drobnejšie ružičky, osolíme, prilejeme trochu vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Pridáme ružičky brokolice (nemusí byť) a dusíme ešte asi 5 minút.Úsmev

Podávame s cestovinou alebo haluškami. Napríklad maslovými špaldovými.

Rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť. Zmiešame múky, pridáme celé vajíčko, maslo a vodu podľa potreby. Krátko vymiešame nie veľmi pevné cesto. necháme chvíľu oddýchnuť a do vriacej osolenej vody nasádžeme z doštičky alebo cez haluškovník halušky.

Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 1 minútu povariť. Scedíme, vložíme do misy a premiešame s kpskom masla. Množstvo múky je uvedené orientačne, riadime sa počtom stravníkov Úsmev

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama