
aramana | Karfiolovo-brokolicové fašírky a uhorkový šalát
Jednoduché fašírky hotové za pár chvíľ pre tých, čo milujú chuť karfiolu a brokolice a nechcú zakrývať ich chuť iným korením.
Fašírky: | ||
1 | hlávka | karfiol |
1 | hlávka | brokolica |
soľ | ||
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
strúhanka | ||
olej | ||
Uhorkový šalát: | ||
2 | kusov | šalátová uhorka |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄2 | deciliter | ocot |
3 | decilitre | voda |
Karfiolovo-brokolicové fašírky: Karfiol rozdelíme na ružičky a dáme variť do osolenej vody, kto má problém s nadúvaním, nožičky/stonky dá preč. Keď je napoly uvarený, pridáme brokolicu na ružičky rozobratú a varíme do mäkka. Zase, ak máte problém s nadúvaním, treba nožičky z brokolice dať preč. Po dovarení scedíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého dáme soľ, vajce, múku a poriadne zmiešame rukou. Ruky opláchneme vo vode, tvoríme guličky a tie obaľujeme v strúhanke a stľapčíme na fašírky. Vyprážame na oleji, necháme odkvapkať na servítke.
Uhorkový šalát: Uhorky očistíme, nastrúhame na kolieska alebo na tvar aký ľúbime (ja strúham na rezance), zasypeme soľou a zamiešame. Chvíľku necháme postáť, oni pustia od soli šťavu. Pridáme práškový cukor, vodu, korenie, ocot. Najlepší je až po pár hodinách odstátia.
Milujem tieto fašírky a najradšej ich mám s uhorkovým šalátom
Och, ani nevieš, ako som ti vďačná, že si napísala o tom korení. Že neprekrývaš chuť karfiolu a brokolice. Pozerala som svoje vlastne recepty, porovnavala s inými a zdálo sa mi, že používam veľmi málo korenia. A teraz vďaka tebe už viem, prečo. Nechcem prekrývať prirodzenú chuť. Ďakujem ti, presne toto som potrebovala počuť.
Mmch, karfiol a uhorkový šalát je aj moja obľúbená kombinácia, super.