Popis
Jednoduché fašírky hotové za pár chvíľ pre tých, čo milujú chuť karfiolu a brokolice a nechcú zakrývať ich chuť iným korením.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Fašírky | ||
1 | hlávka | karfiol |
1 | hlávka | brokolica |
1 | polievková lyžica | soľ do vody na varenie |
1 | čajová lyžička | soľ do fašírok |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | hladká alebo polohrubá múka |
strúhanka na obalovanie | ||
olej na vyprážanie | ||
Uhorkový šalát | ||
2 | kusy | šalátové uhorky |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄2 | deciliter | ocot |
asi 3-4 deci vody |
Inštrukcie
Karfiol rozdelíme na ružičky a dáme variť do osolenej vody, kto má problém s nadúvaním, nožičky/stonky dá preč.Keď je napoly uvarený, pridáme brokolicu na ružičky rozobratú a varíme do mäkka.Zase, ak máte problém s nadúvaním, treba nožičky z brokolice dať preč.Po dovarení scedíme a necháme vychladnúť.Do vychladnutého dáme soľ, vajce, múku a poriadne zhňátame rukou.Ruky opláchneme vo vode, tvoríme guličky a tie obaľujeme v strúhanke a stľapčíme na fašírky.vyprážame na oleji, necháme odkvapkať na servítke.
Uhorky očistíme, nastrúhame na kolieska alebo na tvar aký ľúbime (ja strúham na rezance), zasypeme soľou a zamiešame.Chvíľku necháme postáť, oni pustia od soli šťavu.Pridáme práškový cukor, vodu, korenie, ocot.Najlepší je až po pár hodinách odstátia.
Milujem tieto fašírky a najradšej ich mám s uhorkovým šalátom
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Och, ani nevieš, ako som ti vďačná, že si napísala o tom korení. Že neprekrývaš chuť karfiolu a brokolice. Pozerala som svoje vlastne recepty, porovnavala s inými a zdálo sa mi, že používam veľmi málo korenia. A teraz vďaka tebe už viem, prečo. Nechcem prekrývať prirodzenú chuť. Ďakujem ti, presne toto som potrebovala počuť.
Mmch, karfiol a uhorkový šalát je aj moja obľúbená kombinácia, super.