reklama

Morčací závitok s maslom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 25. 07. 2018 - 07:50 - Recepty M.á.r.i.a
Morčací závitok s maslom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Morčací závitok s maslom


reklama

Inšpirácia na letný obed, morčací závitok s maslom, batatové a zemiakové pyré, glazovaná brokolica.

Ingrediencie
4 plátky morčacie prsia
4 plátky maslo
2 polievkové lyžice polohrubá múka
  soľ
  červená paprika
  korenie
1 kus batat
6 kusov zemiak
1 deciliter smotana na varenie
2 plátky maslo
1 kus brokolica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Morčacie rezne si trochu naklepeme a osolíme, na každý plátok dáme "hranolku" tvrdého masla a mäso stočíme do závitku tak, že okraje vsúvame do vnútra. Upevníme ihlicou na mäso.

Múku si zmiešame so soľou, trochou červenej papriky a korenia, mäso obalíme v tejto zmesi a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Uložíme do zapekacej misky, trochu podlejeme a dáme na 30 min. do rúry piecť, občas podlejeme a otočíme.

Batat a zemiaky očistíme a každé zvlášť dáme variť v osolenej vode. Z každého si pridaním smotany a masla urobíme pyré - z batatu redšie a zo zemiakov tuhšie aby držalo tvar...Úsmev

Brokolicu rozoberieme na dlhšie špalíčky, obvaríme v slanej vode 3-4 min, prudko ochladíme v ľadovej vode, necháme vysušiť a potom prehrejeme na troche olivového oleja.

"Stajlovať" na tanier podľa seba, mne sa to podarilo takto...

Doplňujúce poznámky

Dajú sa použiť aj kuracie prsia (nemusíte rezať rezať ani vyklepať), do nich si nožíkom urobíme otvor a vtlačíme maslo, ostatné tak ako v recepte.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

dasa_, St, 25. 07. 2018 - 10:00

To maslo zabalení v mäse je zaujímavý nápad, to určite vyskúšam. Mne sa zdajú tieto druhy mäsa také suchšie a toto by im mohlo významne pomôcť.

M.á.r.i.a, St, 25. 07. 2018 - 10:06
To je presne ono a keď to dlho nenecháš v rúre vysušiť je fajnovo šťavnaté. Ja aj keď niečim plním dám kúsok masla.
Kamila, St, 25. 07. 2018 - 10:54

Veľmi lákavá kombinácia. Áno Však presne nad tým som aj ja meditovala, že tie morčacie rezne, na prírodno, mám stále také suché ...

M.á.r.i.a, St, 25. 07. 2018 - 11:41

Nezreba si nakrájať moc tenké rezne ani nie moc naklepať. Opiecť naozaj veľmi prudko a keď sa dajú na chvíľku do rúry sú výborné. Ja zvyknem ich namočiť aj na 2 hod. do mlieka, potom vysušiť a robiť s nimi...ja preto málo kedy robím karé lebo je nám tiež suché.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama