Trochu inšpirácia na letný obed ... Morčací závitok s maslom, batátové a zemiakové pyré, glazovaná brokolica

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
4 | plátky | morčacie prsia |
4 | plátky | maslo |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
soľ | ||
červená paprika | ||
korenie | ||
1 | kus | batat |
6 | kusy | zemiak |
1 | deciliter | smotana na varenie |
2 | plátky | maslo |
1 | kus | brokolica |
Inštrukcie
Morčacie rezne si trochu naklepeme a osolíme, na každý plátok dáme "hranolku" tvrdého masla a mäso stočíme do závitku tak, že okraje vsúvame do vnútra. Upevníme ihlicou na mäso. Múku si zmiešame so soľou, trochou červenej papriky a korenia, mäso obalíme v tejto zmesy a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Uložíme do zapekacej misky, trochu podlejeme a dáme na 30 min. do rúry piecť, očas podlejeme a otočíme.
Batát a zemiaky očistíme a každé zvláť dáme variť v osolenej vode. Z každého si pridaním smotany a masla urobíme pyré - z batátu redšie a zo zemiakov tuhšie aby držalo tvar...
Brokolicu rozoerieme na dlhšie špalíčky, obvaríme v slanej vode 3-4 min., prudko ochladíme v ľadovej vode, necháme vysušiť a potom prehrejeme na troche olivového oleja.
"Stajlovať" na tanier podľa seba, mne sa to podarilo takto...
Poznámky
Dajú sa použiť aj kuracie prsia (nemusíte rezať rezeť ani vyklepať), do nich si nožíkom urobíme otvor a vtlačíme maslo, ostatné tak ako v recepte.