reklama

Pečené morčacie stehno

Pridal/a Kamila dňa 07. 04. 2013 - 17:01 - Recepty Kamila
Pečené morčacie stehno, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Pečené morčacie stehno


reklama

Učím sa na staré kolená variť a fotiť jedlo, mám ešte veľmi veľké rezervy v oboch oblastiach. Ponúkam hlavne ako inšpiráciu na nedeľný obed s pečenými zemiakmi a špenátom.

Ingrediencie
1 kus morčacie stehno horné
4 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
  trocha rasca
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Morčacie stehno, ja som mala horné, odkostíme, dáme dole kožu. Z kosti môžeme uvariť polievku.

Prepasírujeme cesnak, zmiešame s lyžicou olivového oleja, korením podľa chuti, odporúča sa rasca a čierne korenie.

Mäso preložíme do zapekacej misy, potrieme cesnakovou pastou. Cesnak nemusíme pasírovať, môžeme ním stehno prešpikovať. Našla som aj variantu s plátkami slaniny a cibuľou, ktoré poukladáme navrh mäsa.

Podlejeme cca 1dcl vody, prípadne aj červeným vínom. Na také som nenabrala odvahu. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry cca 230-250 stupňov, ja som nechala prikryté piecť hodinu.

Potom som dala dole alobal, mäso poliala výpekom, doliala trochu vody a piekla asi ešte pol hodiny. Medzitým som očistila zemiaky, nakrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode do polomäkka.

Odkryté mäso som piekla súčasne so zemiakmi, ktoré som dala do vymasteného pekáča, dochutila. Ako prílohu som pripravila špenát, krátko obvarený, dochutený cesnakom a cibuľou smaženom na troche masla.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Evka1223, Ne, 07. 04. 2013 - 17:14

(clap) (clap) (clap)
Vínka sa neboj...skús najskôr iba trošku....dodá mäsu príjemnú chuť a alkohol sa i tak odparí.
Ja tento druh mäska využívam aj na "sviečkovú" (mäso pečiem v liatinovom pekáči spolu s mrkvou, petržlenom a zelerom - na kocôčky pokrájanými. Prikryté. Po hodine mäso vyberiem, zeleninu vymixujem, pridám smotanu a dochutím citrónom a mierne cukrom).
Alebo stehno pokrájam na kocky a dusím s kyslou kapustou ako segedín.

valery.c, Ne, 07. 04. 2013 - 17:35

Vyzerá to výborne, mňam (y) (y) (y)

Klaudia17, Ne, 07. 04. 2013 - 17:42

Aj my také ľúbime (y) (y) (y)

eva m, Ne, 07. 04. 2013 - 18:32

nabuduce kludne cvrkni trosicku vinka ;-)
robim podobne (y), takto s cesnakom ja robievam aj kozlacinku, jahnacinku a podobne divocinky ;-)
so spenatom dobry tip (y)
mas pekne taniere :-)
Eva (sun)

Kamila, Ne, 07. 04. 2013 - 19:46

Praveze nemam, ziaden fotogenicky tanier. (rofl)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama