
Ten v domácej pekárni som nerobila, kedže domácu nevlastním. No druhý je eňo ňuňo:-P Je síce pravda, že som ho robila ešte keď malý nebol na svete-takže rum som dala. No tento rok skúsim zopár fliaš aj bez rumu. Neviem, koľko vydrží (kedže sa nesterilizuje) my sme ho sežrali za dva týždne. Taký bol dobrý.
1 | kilogram | slivky |
1 | kilogram | cukor |
40 | gramov | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
rum |
Slivky dáme variť spolu s cukrom, do takmer rozvarených pridáme kakao, škoricu a privedieme k varu.
Zmes rozmixujeme (môže byť aj ponorným) a opať privedieme k varu. Samozrejme občas premiešavame.
Ešte horúce plníme do pohárov, na vrch pridáme do každého pohára 2 lyžičky rumu a uzavrieme.
NEsterilizujeme, len obrátime hore dnom a po 10 -t ich.minútach prevrátime nazad.(sun)
Druhý recept:
1,2 kg odkôstkovaných sliviek, 1 dl rumu, 500 g bio trstinového cukru, 10 g kakaa, 1 vanil.cukor, 1 kakaový puding.
Všetky ingrediencie zmiešame a rozmixujeme. Nalejeme do formy domácej pekárne a zapneme program "marmeláda".
Po ukončení programu nalejeme do pohárov, uzavrieme.
Nesterilizujeme, len tak isto obrátime hore dnom a po 10-tich minútach prevrátime nazad.
Želám dobrú a sladkú chuť.
Použitie klasika:pečivo, palacinky, plnka do kysnutých koláčov...(sun)
Ešte pridám jablkovú nutellu.
2kg ošúpaných a očistených jabĺk, 700g pr.cukru, 100g lieskových orieškov, 100g kakaa, 200ml vody, 3ks vanil.cukor,2ks čokol.puding, 1salco.
Jablká pokrájame na kúsky, podlejeme vodou a rozvaríme do makka. Rozmixujeme, pridáme cukor, vanil.cukor, puding, kakao, nastr.oriešky a salco.
Za stáleho miešania všetko povaríme-plníme do fliaš a uzavrieme. Sterilizujeme 20min.pri teplote 85st.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fantazia a viem co bude so slivkami