reklama

Domáca nutella

Pridal/a lia6 dňa 26. 07. 2009 - 13:47 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Ten v domácej pekárni som nerobila, kedže domácu nevlastním. No druhý je eňo ňuňo:-P Je síce pravda, že som ho robila ešte keď malý nebol na svete-takže rum som dala. No tento rok skúsim zopár fliaš aj bez rumu. Neviem, koľko vydrží (kedže sa nesterilizuje) my sme ho sežrali za dva týždne. Taký bol dobrý.

Ingrediencie
1 kilogram slivky
1 kilogram cukor
40 gramov kakao
1 kus vanilkový cukor
1 čajová lyžička škorica
  rum
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Slivky dáme variť spolu s cukrom, do takmer rozvarených pridáme kakao, škoricu a privedieme k varu.

Zmes rozmixujeme (môže byť aj ponorným) a opať privedieme k varu. Samozrejme občas premiešavame.

Ešte horúce plníme do pohárov, na vrch pridáme do každého pohára 2 lyžičky rumu a uzavrieme. 

NEsterilizujeme, len obrátime hore dnom a po 10 -t ich.minútach prevrátime nazad.(sun)

Druhý recept:

1,2 kg odkôstkovaných sliviek, 1 dl rumu, 500 g bio trstinového cukru, 10 g kakaa, 1 vanil.cukor, 1 kakaový puding.

Všetky ingrediencie zmiešame a rozmixujeme. Nalejeme do formy domácej pekárne a zapneme program "marmeláda".

Po ukončení programu nalejeme do pohárov, uzavrieme.

Nesterilizujeme, len tak isto obrátime hore dnom a po 10-tich minútach prevrátime nazad.

Želám dobrú a sladkú chuť.

Doplňujúce poznámky

Použitie klasika:pečivo, palacinky, plnka do kysnutých koláčov...(sun)

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

elizabeth, Ne, 26. 07. 2009 - 14:42

fantazia a viem co bude so slivkami

lia6, Ne, 26. 07. 2009 - 15:04

Ešte pridám jablkovú nutellu.
2kg ošúpaných a očistených jabĺk, 700g pr.cukru, 100g lieskových orieškov, 100g kakaa, 200ml vody, 3ks vanil.cukor,2ks čokol.puding, 1salco.
Jablká pokrájame na kúsky, podlejeme vodou a rozvaríme do makka. Rozmixujeme, pridáme cukor, vanil.cukor, puding, kakao, nastr.oriešky a salco.
Za stáleho miešania všetko povaríme-plníme do fliaš a uzavrieme. Sterilizujeme 20min.pri teplote 85st.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama