Recept s fotopostupom na šťavnatý anasový koláč aj so zdravou mrkvou.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | plechovka | ananás |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mrkva |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
1 | hrnček | trstinový cukor mletý |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
Inštrukcie
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Ananás scedíme a nakrájame najemno. Rúru zapneme na 180°C. Oddelíme žltka od bielok. Žltka s cukrom vyšľaháme do hustej peny.
Prišľaháme olej a 1/2 šálky šťavy z kompótu.
Primiešame múku (použila som bezlepkovú, určite zvládne ja celozrnnú) zmiešanú s práškom do pečiva.
A na záver pridáme 1 šálku pokrájaného ananásu a postrúhanú mrkvu.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu.
Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej forme cca 60-70 minút pri teplote cca 170°C.
Postup:










