Popis
Recept s fotopostupom na šťavnatý anasový koláč aj so zdravou mrkvou.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajicka |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄2 | šálka | šťavy z ananasového kompótu |
1⁄2 | šálka | oleja |
1 | šálka | ananásu nakrájaného na drobno |
1 | šálka | mrkvy nastrúhanej najemno |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | citrónovej alebo pomarančovej kôry |
1 | šálka | práškového cukru (trstinového) |
2 | šálky | polohrubej múky (použila som bezlepkovú, určite zvládne ja celozrnú) |
Inštrukcie
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Ananás scedíme a nakrájame najemno. Rúro zapneme na 180°C. Oddelíme žltka od bielok. Žltka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Prišľaháme olej a šťavu z kompótu. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. A na záver pridáme ananás a mrkvu. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Pečieme vo vymastnej a múkou vysypanej bábovkovej forme cca 60-70 minút pri teplote cca 170°C.
Postup:











- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Úžasný, včera som ho robila, len som polovicu oleja nahradila mliekom. Budem ho musieť upiecť ešte raz, rodina všetko doslova zežrala a mne sa ušlo len pár kúskov
a niekedy určite vyskúšam aj s čerstvým ananásom, mohol by viac vyniknúť.
Som rada, že chutil. Práve som zistila, že som zle zadala množstvo oleja, nevzalo mi 0,5 šálky. Takže tam má byť pol šálky oleja. Ale vyzerá to, že si ho mliekom ešte vylepšila.