Kamila
Recept s fotopostupom na šťavnatú ananasovú bábovku aj so zdravou mrkvou.
Ingrediencie
| 4 | kusov | vajce |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| 1 | plechovka | ananás |
| 1⁄2 | hrnček | olej |
| 1 | hrnček | mrkva |
| 1 | kus | prášok do pečiva |
| 1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
| 1 | hrnček | trstinový cukor mletý |
| 2 | hrnčeky | polohrubá múka |
Postup
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Ananás scedíme a nakrájame najemno, šťavu odložime. Rúru zapneme na 170°C. Oddelíme žltka od bielok.
Žltka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Prišľaháme olej a 1/2 šálky šťavy z kompótu. Primiešame múku (použila som bezlepkovú, určite zvládne aj obyčajnú alebo celozrnnú) zmiešanú s práškom do pečiva. A na záver pridáme 1 šálku pokrájaného ananásu a postrúhanú mrkvu.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej forme cca 60-70 minút pri teplote cca 170°C., alebo podľa skúsenosti so svojou u rúrou. Na posledných 10 minút môžete vrch prikryť papierom na pečenie
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Som rada, že chutil. Práve som zistila, že som zle zadala množstvo oleja, nevzalo mi 0,5 šálky. Takže tam má byť pol šálky oleja. Ale vyzerá to, že si ho mliekom ešte vylepšila. ![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Táto bábovka je skutočne výborná, vďaka za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že sa podarila a chutila. 🙂
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Úžasný, včera som ho robila, len som polovicu oleja nahradila mliekom. Budem ho musieť upiecť ešte raz, rodina všetko doslova zežrala a mne sa ušlo len pár kúskov
a niekedy určite vyskúšam aj s čerstvým ananásom, mohol by viac vyniknúť.