Popis
Pre milovníkov maku... nadýchaný, šťavnatý a ešte aj zdraviu prospešný koláčik

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
65 | gramov | maslo |
150 | gramov | trstinový cukor |
3 | kusy | vajicka |
200 | gramov | mletý mak |
200 | gramov | špaldová hladká múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
375 | millilitrov | mlieko vlažné |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor mletý |
šťava z 1/2 citróna | ||
pár kvapiek (1 čl) oleja |
Inštrukcie
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po jednom vajíčka a dobre vymiešame. Postupne pridáme mak, múku s práškom do pečiva a mlieko. Vlejeme do vymastenej a vysypanej formy, dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 st. približne 45 mim. Vyskúšame špilkou či je koláčik upečený. Po upečení necháme chvíľku chladnúť vo forme, medzitým si vymiešame citrónovú polevu - cukor a šťavu miešame do hladka na záver pridáme olej a zamiešame ( hustota polevy by mala byť taká aby sa to dalo natrieť na koláč, ak je moc riedka pridáme cukor ak hustá štavu ).Koláč vyklopíme a polejeme citrónovou polevou, môžeme posypať ozdobami.
Podávala som s fresh creamom a ovocie.
Poznámky
V recepte môžeme zameniť cukor a múku za také ako sme zvyknutý používať. Olej do polevy dávať obyčajný stolový - prípadne ohriaty kokosový. Je tam preto aby sa poleva pri krájaní nelámala.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Mak má veľmi rada. Určite upečiem:)