
Slovak Spectator: Polievka z údolia Elan
Hovorí sa, že Briti nemajú kuchyňu. Skúste, či vás o opaku nepresvedčia recepty, ktoré pripravila veľvyslankyňa Veľkej Británie na Slovensku.
Ingrediencie
350 | gramov | sladká kukurica |
1 | liter | zeleninový vývar |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | kukuričný škrob |
200 | gramov | slaný waleský syr |
1 | čajová lyžička | varené morské riasy |
trocha | posekaný špenát | |
200 | millilitrov | cmar |
Postup
Opražte cibuľu, potom pridajte zrnká kukurice a jemne ich opražte, kým nie sú zlatisté.
Pridajte tri štvrtiny zeleninového vývaru a nechajte slabo vrieť.
Zmiešajte kukuričný škrob/ múčku a mlieko v oddelenej nádobe a potom ich prilejte o hrnca, aby sa vývar zahustil.
Pomrvte syr a vmiešajte ho do polievky, potom pridajte morské riasy (alebo bylinky) a špenát.
Prilejte ďalší vývar/špenát, podľa chuti. Priveďte do varu a potom na záver vmiešajte cmar alebo kyslú smotanu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.