Slovak Spectator: Polievka z údolia Elan
Hovorí sa, že Briti nemajú kuchyňu. Skúste, či vás o opaku nepresvedčia recepty, ktoré pripravila veľvyslankyňa Veľkej Británie na Slovensku.
Ingrediencie
| 350 | gramov | sladká kukurica |
| 1 | liter | zeleninový vývar |
| 100 | millilitrov | mlieko |
| 1 | čajová lyžička | kukuričný škrob |
| 200 | gramov | slaný waleský syr |
| 1 | čajová lyžička | varené morské riasy |
| trocha | posekaný špenát | |
| 200 | millilitrov | cmar |
Postup
Opražte cibuľu, potom pridajte zrnká kukurice a jemne ich opražte, kým nie sú zlatisté.
Pridajte tri štvrtiny zeleninového vývaru a nechajte slabo vrieť.
Zmiešajte kukuričný škrob/ múčku a mlieko v oddelenej nádobe a potom ich prilejte o hrnca, aby sa vývar zahustil.
Pomrvte syr a vmiešajte ho do polievky, potom pridajte morské riasy (alebo bylinky) a špenát.
Prilejte ďalší vývar/špenát, podľa chuti. Priveďte do varu a potom na záver vmiešajte cmar alebo kyslú smotanu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým ....
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.