reklama

Mrkvovo paradajková polievka s mrveničkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 11. 01. 2018 - 11:15 - Recepty M.á.r.i.a
Mrkvovo paradajková polievka s mrveničkou, Polievky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Viem, niekto bude protestovať, že paradajky sú dobré len v lete ale spolu s mrkvou ich chuť sa pekne spojí.

Ingrediencie
1 kus cibuľa
2 kusov mrkva
4 kusov paradajka
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica maslo
  soľ
  čierne korenie
  muškátový oriešok
  Mrvenička
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Paradajky si sparíme a olúpeme. Cibuľu nakrájam na drobno, mrkvu na kolieska. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mrkvu a chvíľu opekáme. Zalejeme vodou približne 1 1/4 litra, osolíme a necháme zovrieť. Po 10 min. pridáme nakrájané paradajky a varíme do mäkka. Potom rozmixujeme a vrátime variť, pridáme mrveničku, varíme  asi 5 min. a na záver vmiešame maslo. Polievku dochutím soľou, mletým čiernym korením a trochou muškátového oriešku. Podľa chuti dosladíme. Podávam s kôpkou kyslej lahôdkovej smotany a slanými tyčinkami.

Mrvenička - hrubá múka, vajíčko, trochu vody vypracovať tuhé cesto. Nastrúhať na veľkom strúhadle. Zvyšok nechať uschnúť.

Slané tyčinky - 250 g hladkej špaldovej múky, 150 g tuku, 100 g kyslej smotany, soľ. Spracovať, urobiť šúlok asi 4 cm, nakrjať na kolieska a tie vyšúľať na tyčinky.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

dasa_, Št, 11. 01. 2018 - 11:45

Veď možno nemusia byť priam čerstvé paradajky, ale aj niektoré lúpané v konzerve sú fajn. Len si treba pohľadať tú správnu značku pre seba.

Inak recept opäť ÁnoÁno

M.á.r.i.a, Št, 11. 01. 2018 - 11:52

To je pravda, používam ale keď paradajky ostanú a nik ich už nechce papať lebo sú "zošúvorené" Veľký úsmev tak zužitkujem aj takto a nik neprotestuje.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama