
M.á.r.i.a
Pre tie čo sú "ránostajky" a pripravia raňajky pre "sedmispáčov" ale dá sa to urobiť aj na večeru.
Cesto: | ||
650 | gramov | hladká múka T-650 |
1 | kus | droždie |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | polievkové lyžice | olej |
350 | millilitrov | voda vlažná |
Plnka: | ||
1 | kus | cibuľa |
350 | gramov | šunková saláma |
3 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | štipky | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | provensálske korenie |
2 | kusov | mozarella |
Droždie si posypem cukrom a rozmiešam až ostane tekuté, múku preosejem pridám droždie, soľ,olej a postupne prilievam vodu a miesim cesto. Vymiesené cesto dám do väčšej misky, prikryjem a dám na noc do chladničky ( ak chcete robiť pečivo na večeru, ráno zamiesim a dám do chladničky tak aby tam bolo 6-7 hod. ).
Cibuľu orestujem na oleji, pridám na hrubo nastrúhanú alebo pomletú salámu a paradajkový pretlak. Chvíľku podusíme a dochutíme koreninami.
Vykysnuté cesto z chladničky si rozdelíme na 12 častí, z každého si urobím šúlok asi 20 cm. V strede si ich rozkrojím tak aby spodok a boky ostali celé. Štyri som vytvarovala do lodičiek naplnila plnkou, na vrch naukladala plátky mozarelly, posypala korením, bylinkami. Ostatné som naplnila, spojila palcami a stočila do venčeka, potrela vajíčkom a dala do studenej rúry. Rúra zapnem na 200° a pečiem 20 min.



M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty