
Kamila
Konečne sa mi podarilo spraviť tradičné orechové košíčky v netradičnej verzii pre moju dcéru - teda bez lepku, mlieka aj orechov aj kakaa s vegan svetlou čokoládou. Robila som z polovičnej dávky.
Cesto: | ||
100 | gramov | bezlepková múka |
100 | gramov | bezlepková ovsená múka |
100 | gramov | rastlinné maslo |
1 | kus | žĺtko |
1 | polievková lyžica | voda |
60 | gramov | práškový cukor |
Náplň: | ||
100 | gramov | mleté mandle |
100 | gramov | mleté piškóty |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | rastlinné maslo |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
100 | millilitrov | rastlinné mlieko |
Poleva: | ||
100 | gramov | vegan čokoláda |
30 | gramov | Cera |
Košíčky:
Múku a práškový cukor preosejeme na podložke. V strede vyhĺbime jamku, flóru, žĺtok a vodu (rastlinné mlieko). Vymiesime cesto.
Prikryté cesto dáme na dve hodiny do chladničky. Potom po malých kúskoch odoberáme cesto a plníme ním maslom vymastené formičky v tenkej vrstve.
Pečieme pri teplote cca 200°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. košíčky by mali chytiť ľahký svetlohnedý nádych. Necháme trocha vychladnúť a košíčky vyklopíme.
Mandľová náplň:
Rastlinné mlieko (mandľové, alebo ovsené) necháme zovrieť. Primiešame zomleté mandle, premiešame. Potom pridáme floru, mleté piškóty, cukor podľa chuti a trochu rumu, ak máte radi. Náplň dáme do zdobiaceho vrecka bez nadstavca a naplníme ním košíky.
Čokoládová poleva:
Vrch opatrne polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskami mandlí.

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty