Zeleninové krupoto s ružičkovým kelom

Pridal/a M.á.r.i.a

Krúpy skr poznáme do polievok, kaše ale často sa používajú aj na tzv. krupoto. Výber zeleniny je podľa vlastných chutí, ja som pridala ružičkový kel.

Zeleninové krupoto s ružičkovým kelom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

1šálkakrúpy
1⁄2šálkahrášok mrazený
1kusmrkva
1kusšalotka
10kusyružičiek kelu
2polievkové lyžiceolej
1čajová lyžičkasoľ
1plátokmaslo
2polievkové lyžicebylinky -petržlen, šalvia, oregáno, cibuľové cíbiky

Inštrukcie

Krúpy si remyjem a nechám zaliate vdou aspoň hodinu. Potom osolím a dám variť - vody má byť aspoň 2,5 násobok. Varíme 20  min., scedíme a vývar z nich si necháme. Ružičky kelu si očistím od vrchných lístkou a prekrojím na štvrtky, šalotku na jemno nakrájam a mrkvu na polmesiačiky.

Šalotku na jemno nasekanú si zarestujeme na oleji, pridám nakrájanú mrkvu a nechám spolu restovať. Potom pridám hrášok a predvarené krúpy, podusím a po troche zalievam vodou, v ktorej sa krúpy varili. Varím kým krúpy nie sú úplne mäkké a pridám kúsky kelových ružičiek. Varím spolu ešte 10 min., podľa potreby podlejem. Zamiešam maslo, bylinky a dochutím podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Podávala som s uhorkovým šalátom so smotanou. kto chce hodí sa to posypať strúhaným syrom.

Krupoto by malo byť vláčne nie suché. Kel variť len krátko, pri dlhom varením horkne.

Postup: 

Zeleninové krupoto s ružičkovým kelom - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok