
Kamila
Piecť koláče bez lepku, mlieka a vramci histaminovej intolerancie nie je ozaj jednoduché. Ale aspoň makový koláč Lenivá žena som dotiahla skoro do dokonalosti. S bezlepkovou múkou zvyknú byť koláče suché, preto hľadám alternatívy.
Ingrediencie
4 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
3⁄4 | hrnček | bezlepková múka |
3⁄4 | hrnček | mleté mandle |
3⁄4 | hrnček | bezlepková ovsená múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | nemletý mak |
1 | hrnček | rastlinné mlieko |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | čučoriedky |
Postup
Hrnček používam väčší 300 ml
Vajíčka s cukrom dobre vyšľaháme do svetlej peny. Postupne pridávame olej.
Nemletý mak vymiešame s bezlepkovou a ovsenou múkou bez lepku (kupujem v DM), práškom do pečiva a mandľami. (mleté blanšírované mandle kupujem v Lídli) Striedavo primiešame k vajíčkam na nízkych otáčkach teplé rastlinné mlieko a sypké ingrediencie.
Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech, alebo používam aj papier na pečenie. A rovnomerne posypeme čučoriedkami. Ja som mala mrazené. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 - 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.