Je veľa spôsobov, ako upiecť obrátený jablkový zákusok. Určite potešíte týmto spôsobom.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Obľúbený zákusok. |
Čas prípravy | 50 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusy | jablká strúhané |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilínový cukor |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | voda teplá |
1 | štipka | soľ |
Plnka 1: | ||
4 | kusy | jablká strúhané |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
škorica mletá | ||
Plnka 2: | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
150 | gramov | smotanový jogurt vanilkový |
1 | balík | puding v prášku bez varenia Ole vanilkovy |
Dokončenie: | ||
škoricový cukor |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou solí do penista. Striedavo pridáme teplú vodu, olej. Múku preosejeme pridáme po častiach do cesta.
Jablká umyjeme, osušíme nastrúhame na strúhadle pridáme podľa sladkostí cukor a škoricu premiešame.
Plech 24x24 cm vyložíme alobalom tak, aby boky boli vyvýšené rovnomerne rozložíme jablkovú plnku uhladíme, vylejeme cesto, viď foto.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 minút do zlatista.
Upečený korpus necháme vychladnúť vychladnutý pomocou druhého plechu alebo podložkou obrátime jablkovu stranu nahor odstránime alobal.
Tvaroh, jogurt, pudingový prášok vyšľaháme mixérom do hladka nanesieme na jablkovú plnku uhladíme dáme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním pokrájame na rezy posypeme škoricovým cukrom. Dobrú chuť.
Postup:





