Ryžový nákyp

Popis

Vždy som chcela vedieť pripraviť nákyp ako v školskej jedálni ale stále robievam tak ako moja mamka ;)
Ryžový nákyp - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojmamka
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

500gramovguľatozrnej ryže
1⁄2litermlieka
3kusyvajicka
1kusvanilkový cukor
100gramovtrstinového cukru
1kuskompót
50gramovmasla

Inštrukcie

Ryžu opláchnem a dám do hrnca s hrubším dnom. Zalejem vodou cca 1 cm nad ryžou. Pridám štipku soli a pomaly varím. Keď začne vrieť dolejem mlieko a varím do mäkka. Ešte do teplej ryže zamiešam maslo. Vajíčka s cukrom vyšľahám do husta (mamka šľahala bielka na sneh zvlášť)a zľahka primiešam k ryži. Misu z jánskeho skla, alebo pekáč, vymastím masloom, vysypem strúhankou a rovnomerne vylejem masu. Občas zvyknem na nákyp poukladať ovocie ešte pred pečením, zväčša nie. Toto jedlo zjeme u nás len traja, tak sa mi nechce hrať. Tí čo špekulujú dostanú len ryžu v mlieku, odoberiem im ryžu skôr ako pridám malso a vajíčka. Po upečení nákyp posypeme práškovým cukrom a podávam s obľúbeným kompótom.

Poznámky

Devy krásne, ako robíte ryžový nákyp vy?
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Na náročnejšie kombinácie s tvarohom, ovocím ... som ešte nedozrela, rada sa nechám inšpirovať. Dievčatá, ako robíte ryžový nákpyp vy. A prosím, napíšte mi ak viete, ako sa robí nákyp v škoslkej jedálni. Ten som milovala. Ďakujem.

ja ryzovy nakyp nerobievam, skor ryzu s pudingom. Uvarim ryzu gulatozrnnu tak ako ty a potom zalejem mliekom, v ktorom je vanilkovy puding. Mlieko este dolejem podla potreby, na zjemnenie pridam trosku masla, vanilkovy cukor. Toto sa moze jest, teple, studene s ovocim i bez. Nevyhodou je, ze to nie je obed len lakocinka Slnko

Ja som do skolskej jedalne nechodila, ale raz som skusala tento a bol vynikajuci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/208562221900...

Dakujem za zaujimavy typ. Ked to robis s pudingom, nemusis ryzu miesat? Len puding rozmiesas v studenom mlieku a zalejes tym ryzu, plus dalsie mlieko a len pomaly varis?

Postup je ako pri vareni pudingu, rozrobim ho do mlieka a vlejem do ryze. Miesat musim, ano a sledujem hustotu ake je potrebne dolejem mlieko aby to nebolo prilis tuhe.

Ja varim ryzu v mlieku,obcas premiesam,aby neprihorelo.
Do tepleho dam maslo,vymiesam cukor,vanilkovy cukor a zltka,zvlast sneh z bielkov,v podstate tak isto ako ty a voja mamka.A pred tym,ako to zmiesam s ryzou pridavam tvaroh,ktory zmiesam s troskou cukru,kyslou smotanou a vanilkovym pudingom,aj namocene hrozienka.Nakoniec sneh z bielkov a vylejem do misy ktora je iba vymazana maslom.Ovocie davam az na tanieri.

Dakujem za inspiraciu aj toto vyzera zaujimavo. Tvaroh davas klasicky hrudkovy, alebo jemny ci aky?

moze byt akykolvek,mne ale viac chuti jemny,odtucneny.

Kamilka si v poriadku? Chichocem sa nestalo sa ti niečo?, však tu v posledné dni samé recepty pridávaš, potom konzultuješ upratovanie, nezdá sa mi to Mrkám

No varit, som varila aj doteraz, inak to neslo prazdniny a pat hladnych krkov, ja by som ja na keskikoch vyzila. Váľam sa od smiechu po podlaheChichocem saVeľký úsmev Akurat obcas neico odfotit. Moje varenie je velmi jednoduche a nie az tak rychle ako by som chcela. Slnko

Ja tieto prázdniny milujem.Vychutnávam si ich plnými dúškami.Doma sa varí,upratuje,prizerá. Slnko Desím sa septembra.Budem musieť zase robiť takmer všetko sama. Smútok
Ryžový nákyp som varila v živote asi 2x.Ani to nemal kto zjesť.Deti majú radi zeleninové a mäsové obedy.A ked chcú sladké tak si niečo rýchle upečú.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.