Ryžový nákyp

Pridal/a Kamila

Vždy som chcela vedieť pripraviť nákyp ako v školskej jedálni ale stále robievam tak ako moja mamka ;)

Ryžový nákyp - recept
Porcie
Porcie
Zdrojmamka
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

500gramovryža guľatozrnná
1⁄2litermlieko
3kusyvajce
1kusvanilkový cukor
100gramovtrstinový cukor
1kuskompót
50gramovmaslo

Inštrukcie

Ryžu opláchnem a dám do hrnca s hrubším dnom. Zalejem vodou cca 3 cm nad ryžou. Pridám štipku soli a pomaly varím. Keď ryža "vpije" všetku vodu dolejem mlieko a varím do mäkka. Ešte do teplej ryže zamiešam maslo. Vajíčka s cukrom vyšľahám do husta (mamka šľahala bielka na sneh zvlášť)a zľahka primiešam k ryži. Misu z jánskeho skla, alebo pekáč, vymastím maslom, vysypem strúhankou a rovnomerne vylejem masu. Občas zvyknem na nákyp poukladať ovocie ešte pred pečením, zväčša nie. Toto jedlo zjeme u nás len traja, tak sa mi nechce hrať.

Tí čo špekulujú dostanú len ryžu v mlieku, odoberiem im ryžu skôr ako pridám maslo a vajíčka. Po upečení nákyp posypeme práškovým cukrom a podávam s obľúbeným kompótom.

Poznámky

Devy krásne, ako robíte ryžový nákyp vy?

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.75
Priemer: 3.8 (16 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok