Smotanový podlesník

Popis

Taká slovenská pizza Úsmevale to cesto so smotanou je "nebíčko v papuľke".

Smotanový podlesník - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

400gramovhladká špaldová múka
200millilitrovvlažné mlieko
21gramovdroždie
1kusuvarený zemiak
1čajová lyžičkasol,
1čajová lyžičkacukor
1polievková lyžicabravcova mast
300gramovkyslá smotana
2kusycibuľa červená
100gramovslanina dobre prerastená

Inštrukcie

V troche mlieka rozmiešame cukor a droždie, necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, osolíme, dáme vajíčko a nastrúhame uvarený (studený) zemiak, kopcovitú lyžicu bravčovej masti. Pridáme kvások a zvyšné mlieko, vypracujeme pružné cesto. Prikryjeme a necháme 45 min. kysnúť. Po vykysnutí premiesime cesto a rozdelíme na dve časti a vypracujeme bochníky ktoré vytvarujeme do kruhu - môžeme cesto aj roztlačiť na väčší plech. Kyslú smotanu trochu osolíme, okoreníme a natrieme na kruhy, naukladáme na jemno narájanú červenú cibuľu a slaninu. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. a pečieme 20 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok