
U nás veľmi obľúbené
mleté mäso | ||
čierne korenie | ||
soľ | ||
cesnak | ||
olivový olej | ||
paradajková omáčka | ||
bazalka | ||
špagety | ||
parmezán | ||
Cheddar | ||
petržlenová vňať |
a olivovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pomleté mäso a spolu pomaly dusíme až mäso získa hnedú farbu a zmäkne. Pridáme postupne na drobno nakrájaný cesnak, čím viac tým lepšie,osolíme a okoreníme.
Až je mäso hotové pridáme paradajkovú omáčku s bazalkou (prípadne si urobíme z paradajok či pretlaku a použijeme čerstvú bazalku a zmesku toskánskeho korenia), a pomaly spolu varíme niekoľko minút.
V hrnci si medzitým uvaríme špagety(do vody pridáme soľ a olivový olej). Servírovanie: na tanier dáme špagety, na vrch omáčku zmiešanú s mäsom, posýpeme nastrúhaným parmezánom a chedarom, na drobno nasekanou petruškou, a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Cerstva je najlepsia do vsetkeho.Susit nesusim,kupujem susenu.Da sa pestovat aj doma v kvetinaci na okne.Staci kupit semiacka alebo uz posadenu v zahradnictve.Neprehanat s polievanim,no nenechat uschnut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ta neprihlasena som samozrejme ja:):) a este som zabudla,bazalka sa hodi do vsetkeho co vonia za talianskom:):)Hlavne salaty,cestoviny,pizza atd atd.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzana
Ved ju aj pestujem...preto sa pztam, lebo mi rastie ako diva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzana
Edit, máš nejaky prehlad, kde vsade sa dáva bazalka-čerstvá a ako ju susíš?