reklama

Spaghettti Bologneze, Italy

Pridal/a Edit dňa 28. 06. 2006 - 23:25 - Recepty Edit
obrázok k receptu

reklama

U nás veľmi obľúbené

Ingrediencie
  mleté mäso
  čierne korenie
  soľ
  cesnak
  olivový olej
  paradajková omáčka
  bazalka
  špagety
  parmezán
  Cheddar
  petržlenová vňať
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

a olivovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pomleté mäso a spolu pomaly dusíme až mäso získa hnedú farbu a zmäkne. Pridáme postupne na drobno nakrájaný cesnak, čím viac tým lepšie,osolíme a okoreníme.

Až je mäso hotové pridáme paradajkovú omáčku s bazalkou (prípadne si urobíme z paradajok či pretlaku a použijeme čerstvú bazalku a zmesku toskánskeho korenia), a pomaly spolu varíme niekoľko minút.

V hrnci si medzitým uvaríme špagety(do vody pridáme soľ a olivový olej). Servírovanie: na tanier dáme špagety, na vrch omáčku zmiešanú s mäsom, posýpeme nastrúhaným parmezánom a chedarom, na drobno nasekanou petruškou, a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Zuzana, Ne, 30. 07. 2006 - 07:35

Zuzana

Edit, máš nejaky prehlad, kde vsade sa dáva bazalka-čerstvá a ako ju susíš?

Neprihlásený (bez overenia), St, 02. 08. 2006 - 17:09

Cerstva je najlepsia do vsetkeho.Susit nesusim,kupujem susenu.Da sa pestovat aj doma v kvetinaci na okne.Staci kupit semiacka alebo uz posadenu v zahradnictve.Neprehanat s polievanim,no nenechat uschnut.

Edit, St, 02. 08. 2006 - 17:11

Ta neprihlasena som samozrejme ja:):) a este som zabudla,bazalka sa hodi do vsetkeho co vonia za talianskom:):)Hlavne salaty,cestoviny,pizza atd atd.

Zuzana, St, 02. 08. 2006 - 23:07

Zuzana

Ved ju aj pestujem...preto sa pztam, lebo mi rastie ako diva

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama