Svätomartinský medovník

Popis

... aby to už u nás začalo voňať ako na Vianoce

Svätomartinský medovník - recept

Zhrnutie

Porcie
30 cm obdĺžniková forma
Zdrojwww.mysweetworld.pl
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

300 g hladkej múky

1 lyžička škorice

pol lyžičky badiánu

10 hrebíčkov

pol lyžičky anízu

1,5 lyžičky sódy

štipka soli

140 g zmäknutého masla

100 g cukru

3 vajíčka

200 g tekutého medu

3 lyžičky kyslejj smotany

* lekvár - najlepšie slivkový, ale v podstate akýkoľvek máte radi

poleva: 100gr čokolády, 100ml smotany, sušené ovocie a oriešky na posypanie 

 

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny a po jednom pridávame žĺtka. Pridáme kyslú smotanu a tekutý med. Múku, sódu, soľ a koreniny len zľahka primiešame. Bielka vyšľaháme do snehu a postupne ( ja som dala na dvakrát) pridáme do hustej zmesi.

Vymastíme a múkou si vysypeme formu (ja som len maslom vytrela silikónovú) a nalejeme cesto. Pečieme cca 60 minút na 160 stupňov.

Po vychladnutí prekrojíme na 3-4 časti, potrieme lekvárom a spojíme. Necháme odstáť.

Najlepšie na druhý deň urobíme polevu - smotanou pod bodom varu prelejeme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a vymiešame. Natrieme boky a vrch medovníku a vrch ešte môžete dozdobiť sušeným ovocím a orieškami. Ja som použila sušené marhule, brusnice a mandle.

Tak keď už ten Martin neprišiel na bielom koni tejto zimy, my sme ho lákali aspoň na vôňu Vianoc.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.2
Priemer: 4.2 (5 hlasy)

Komentáre

ÁnoÁno

Oj, ten je krasny ;)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok