reklama

Hovädzie plátky s gorgonzolovou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 22. 07. 2021 - 10:55 - Recepty M.á.r.i.a
Hovädzie plátky s gorgonzolovou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Syrové omáčky sa hodia napr. k plátkom lososa, ale aj k mäsu. Keď ich základ robíme na výpeku z mäsa chute sa ešte lepšie spoja.

Ingrediencie
500 gramov hovädzí močing
2 polievkové lyžice bravčová masť
2 polievkové lyžice hladká múka
  soľ
  korenie
1 kus šalotka
200 millilitrov smotana na varenie
100 gramov gorgonzola
1 plátok maslo
2 kusov bobkový list
4 kusov nové korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, posypeme čerstvo mletým čiernym korením a obalíme v hladkej múke. V panvici roztopíme masť a prudko na nej opečieme plátky mäsa.

Keď je mäso zatiahnuté, vyberieme ho a do panvice dáme restovať na jemno nasekanú šalotku. Pridáme naspäť mäso, bobkové listy a korenie, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme a pomiešame.

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s korením a bobkovým listom. Do šťavy od mäsa nastrúhame syr, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Netreba zahusťovať, to nám urobila múka z mäsa a šalotka. 

Omáčku na záver dochutíme plátkom masla poprípade soľou a korením - pozor soľou šetriť syr je dosť slaný. Podávame s varenými zemiakmi.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama