Hovädzie plátky s gorgonzola omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a

Syrové omáčky sa hodia napr. k plátkam lososa ale aj k mäsu a keď ich základ robíme na výpeku z mäsa chute sa ešte lepšie spoja.

Hovädzie plátky s gorgonzola omáčkou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

500gramovhovädzí močing
2polievkové lyžicemasť alebo olej
2polievkové lyžicehladká múka, soľ,korenie
1kusšalotka
200millilitrovsmotana na varenie,
100gramovgorgonzola
1plátokmaslo
2kusybobkový list
4kusynové korenie

Inštrukcie

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, posypeme čerstvo mletým čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Dme si roztopiť masť a prudko na nej opečieme plátky mäsa. Vyberie a na masti restujeme na jemno nasekanú šalotku. Prdáme naspäť mäso, bobkové listy a korenie, podlejem trochou vody a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme a pomiešame. Ked je mäsko mäkké, vyberiele ho aj korenie a bobkáč. Do šťavy od mäsa nastrúhame syr, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Netreba zahusťova to nám urobila múka z mäsa a šalotka. Omáčku na záver dochtíme plátkom masla poprípade soľou a korením - pozor soľou šetriť syr je dosť slaný. Podávať s varenými zemiakmi.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok