Hrnčekový pudingový koláč

Pridal/a dasa_

U nás tento koláč patrí medzi najobľúbenejšie. Je to vlastne hrnčeková klasika vylepčená pudingom a kyslou smotanou

Hrnčekový pudingový koláč - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

2hrnčekypolohrubá múka
1hrnčekkryštálový cukor
1⁄2hrnčekmlieko
1⁄2hrnčekolej
4kusyvajce
1kusprášok do pečiva
1štipkasoľ
3⁄4litremlieko
3polievkové lyžicecukor
1kusčokoládový puding
1kuskyslá smotana
2polievkové lyžicepráškový cukor

Inštrukcie

Múku, cukor, prášok do pečiva a soľ zmiešame v mise. V druhej nádobe zmiešame mlieko, tuk (môže byť aj maslo, kokosový tuk) a 4 vajcia. Dobre rozhabarkujeme a zmiešame so surovinami v prvej mise. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Z pol litra mlieka a 3 lyžíc cukru uvaríme bežným spôsobom puding. Ešte horúci ho lyžicou naukladáme na cesto.

Dáme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme 15 minút, respektíve podľa rúry.

Tesne po upečení tvorí puding veľké vrchy. Okamžite počas chladenia vrchy miznú a stávajú sa z nich krátery ÚsmevÚsmev. Tak to má byť,  nie je to chyba.

Nakoniec do kelímka kyslej smotany primiešame práškový cukor a natrieme tým celý povrch ešte horúceho koláča.

Postup: 

Hrnčekový pudingový koláč - recept postup 1
Hrnčekový pudingový koláč - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (6 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok