
U nás tento koláč patrí medzi najobľúbenejšie. Je to vlastne hrnčeková klasika vylepčená pudingom a kyslou smotanou
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | olej |
4 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
3⁄4 | liter | mlieko |
3 | polievkové lyžice | cukor |
1 | kus | čokoládový puding |
1 | kus | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Múku, cukor, prášok do pečiva a soľ zmiešame v mise. V druhej nádobe zmiešame mlieko, tuk (môže byť aj maslo, kokosový tuk) a 4 vajcia. Dobre rozhabarkujeme a zmiešame so surovinami v prvej mise. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Z pol litra mlieka a 3 lyžíc cukru uvaríme bežným spôsobom puding. Ešte horúci ho lyžicou naukladáme na cesto.
Dáme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme 15 minút, respektíve podľa rúry.
Tesne po upečení tvorí puding veľké vrchy. Okamžite počas chladenia vrchy miznú a stávajú sa z nich krátery . Tak to má byť, nie je to chyba.
Nakoniec do kelímka kyslej smotany primiešame práškový cukor a natrieme tým celý povrch ešte horúceho koláča.


Vyzerá super. Hneď by som ho schrúmala:)