
Výborné cesto a môže sa robiť na sladko,aj na slano.
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | Palmarin |
štipka | soľ |
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi tak 6 mm, preložíme najskôr po dĺžke, potom po šírke, rozvaľkáme a znova preložíme tak isto.
Zabalíme do fólie a dáme do chladničky na hodinku.
Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, štvorce...a plníme ľubovoľnou plnkou. Môže byť lekvár, maková plnka, orechová, nutelu majú deti asi najradšej, ale aj na slano, rôzne mäsové, či syrové, fantázii sa medze nekladú.
Potom okraje koláčikov spojíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme.
Ja dávam na plech papier na pečenie, aby sa neprilepili a rúru mám na 175 st. asi tak 12-15min.
Stačí ale keď si cesto len rozvaľkáte na hrubšie a môžete vykrajovať rôzne tvary, potrieť vajíčkom, posypať syrom, sezamom, makom, rascou, soľou, tymianom...
,to sa mi ozaj ešte nestalo,je tam všetko napísané,ako má byť.Skús dosypať múku manny,inak neviem poradiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak,samozrejme,keďže sa na mňa teraz lepí smola,nalepilo sa aj cesto. Ale mojou vinou.Nechala som si to moc steplať. Pridala som však trochu múky a dala na pár hodín do chladu. Dnes som spravila koláčiky a môžem ich vrelo odporúčať. Sú famózne. Ostatne,ako všetko od fidorky
Všetci chvália,tak si ich pokojne upečte. Robota s tým moc nie je a rozplývajú sa ako nebíčko v papuľke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
šikovná si Monička,poradíš si so všetkým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšam,ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto cesto poznám, je naozaj výborné a ani nie až tak drahé, chcem vám len odporučiť, je veľmi dôležité, aký tvaroh použijete. či klasický alebo tzv. termizovaný. termizovaný je vyšľahaný so srvátkou / tuším / a vôbec nie je vhodný do pečenia / do cesta / pretože je vodový, cesto je potom riedke, treba pridať strašne veľa múky a chuť je potom strašne múková. aspoň podľa mojej skúsenosti / sliepočky sa napapali /. ja osobne by som ho nepoužila ani na plnky, maximálne na pomazánku alebo miláčika. ani do tvarohových rezancov mi nechutí, je to potom také plané. a naposledy som skúšala časť múky nahradiť hladkou 00 extra, zdalo sa mi to chutnejšie. je čas jabĺčok, tak skúste ho naplniť podusenými jabĺčkami so škoricou. /úžasné šatôčky aj na druhý deň, vôbec sa nerozmočia ako pri lístkovom ceste /. a ja osobne ešte horúce obaľujem v práškovom cukre, takto sa nalepí viac cukru, kto má rád viac sladké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zlato,ingrediencie sú naozaj takto? Ja som to cesto vymiesila a to je jedna mazlavina čo sa nedá vyvaľkať