Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...
Rýchla verzia tradičného koláča. Jednoduché cesto, tvarohová plnka a makovo-lekvárová mriežka vytvárajú dokonalú kombináciu chutí bez zdĺhavého váženia surovín.
Obľúbený hrnčekový recept v kombinácii s makom a slivkami. Lotus keksy mu dodajú karamelovú chuť. Robila som na malý plech rozmerov 20x20cm, hrnček má objem 150 ml.
Piecť koláče bez lepku, mlieka a vramci histaminovej intolerancie nie je ozaj jednoduché. Ale aspoň makový koláč Lenivá žena som dotiahla skoro do dokonalosti. S bezlepkovou múkou zvyknú byť koláče suché, preto hľadám alternatívy.