
Slavka K
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.
600 | gramov | bravčové mäso |
2 | kusov | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
olej | ||
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | červená paprika |
trocha | mleté čierne korenie | |
200 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | hladká múka |
Bravčové pliecko alebo stehno nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Cesnak očistíme a prelisujeme.
Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané mäso a opečieme, kým zmení farbu. Pridáme pretlak, cesnak, soľ, červenú papriku a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka.

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier a zvyšnú šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Môžeme pridať ešte prelisovaný strúčik cesnaku. Varíme ešte cca 10 minút.
Podľa potreby môžete omáčku precediť a ešte nechať varením odpariť vodu. Pridáme mäso a prehrejeme ho. Podávame s knedlíkom, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné Fusilli pugliesi Tris.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty