Magdalénky

Popis

Recept s foto postupom na typické francúzske čajové pečivo.

Magdalénky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
52 minút

Ingrediencie

125gramovpraskovy cukor
125gramovmaslo
3kusyvajicka
1polievková lyžicapomarančovej štavy
125gramovpolohrubej múky
1kusvanilkový cukor
60gramovmleté lúpané mandle
 štipkasoli

Inštrukcie

Maslo zľahka roztopíme a necháme vychladnúť.  Vajíčko vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme maslo, pomarančovú šťavu (originál by to mala byť voda z pomarančových kvetov), múku a na záver ručne mleté mandle. Necháme v chladničke postáť aspoň 1 hodinu.

Formičky vymastíme maslom, plníme ich cestom, tak aby bolo cesta trošku menej ako zarovnaný okraj: Pečieme pri dosť vysokej teplote cca 230°C cca 12 minút,a lebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Počas poslednej tretiny pečenia koláčiky radšej kontrolujte, keď chytia zlatisté sfarbenie môžeme vyberať. Ak máte rôzne formičky v tých plochejších sa môže pečivo upiecť skôr, na to treba dať pozor.

Magdalénky sú najlepšie čerstvo upečené.

 

Postup: 

Magdalénky - recept postup 1
Magdalénky - recept postup 2
Magdalénky - recept postup 3
Magdalénky - recept postup 4
Magdalénky - recept postup 5
Magdalénky - recept postup 6
Magdalénky - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Kamilka, vyzerá to na super mnamku.Vyplazený jazyk

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok