
Kamila | Madlenky
Recept s fotopostupom na typické francúzske čajové pečivo.
125 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | maslo |
3 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | pomarančová šťava |
125 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
60 | gramov | mandle |
štipka | soľ |
Maslo zľahka roztopíme a necháme vychladnúť.
Vajíčko vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme maslo, pomarančovú šťavu (originál by to mala byť voda z pomarančových kvetov), múku a na záver ručne mleté lúpané mandle.
Necháme v chladničke postáť aspoň 1 hodinu.
Formičky vymastíme maslom, plníme ich cestom, tak aby bolo cesta trošku menej ako zarovnaný okraj.
Pečieme pri dosť vysokej teplote cca 230°C cca 12 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Počas poslednej tretiny pečenia koláčiky radšej kontrolujte, keď chytia zlatisté sfarbenie môžeme vyberať.
Ak máte rôzne formičky v tých plochejších sa môže pečivo upiecť skôr, na to treba dať pozor.
Madlenky, niekedy nazývané aj Magdalénky, sú najlepšie čerstvo upečené.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Kamilka, vyzerá to na super mnamku.