Karfiol pod perinou

Popis

Mierne obvarený plátok kartiolu zapekaný so zmesou strúhanej zeleniny, syra a staršieho pečiva.

Karfiol pod perinou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

1hlávkakarfiol
1kusstaršie pečivo
1kusmrkva
1⁄2kuscuketa
1zväzokvňať
50gramovstrúhaný syr
1kusvajce
1⁄4čajová lyžičkasoľ. mleté čierne korenie, oregano

Inštrukcie

Karfiol cez hlúb narežeme na 3 hrubšie plátky. Zvyšok karfiolu odložíme napríklad na polievku.

Plátky povaríme asi 5 minút v mierne slanej vode alebo naparíme v naparovacom hrnci.

Do misky natrháme staršie pečivo, polejeme 2-3 lyžicami vody (alebo mlieka). Pridáme na jemno strúhanú zeleninu, strúhaný syr, nasekané bylinky. Ďalej pridáme vajíčko, soľ a koreniny a zmiešame. Ak je zmes veľmi tekutá, pridáme lyžicu strúhanky.

Na plech na pečenie dáme papier, jemne naolejujeme, položíme karfiol. Na vrch navrstvíme zeleninovú zmes a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Podávame so zemiakmi.

Rovnakou "plnkou" môžeme potrieť napríklad rybie filé, kuracie prsia upravené na tenšie plátky, väčšie šampiňóny a tak z jedného plechu získame viac druhov jedla.

Podávame napríklad s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom

Postup: 

Karfiol pod perinou - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok