
dasa_ | Karfiol pod perinou
Mierne obvarený plátok kartiolu zapekaný so zmesou strúhanej zeleniny, syra a staršieho pečiva.
1 | hlávka | karfiol |
1 | kus | staršie pečivo |
1 | kus | mrkva |
1⁄2 | kus | cuketa |
1 | zväzok | vňať |
50 | gramov | strúhaný syr |
1 | kus | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
mleté čierne korenie | ||
oregano |
Karfiol cez hlúb narežeme na 3 hrubšie plátky. Zvyšok karfiolu odložíme napríklad na polievku.
Plátky povaríme asi 5 minút v mierne slanej vode alebo naparíme v naparovacom hrnci.
Do misky natrháme staršie pečivo, polejeme 2-3 lyžicami vody (alebo mlieka). Pridáme na jemno strúhanú zeleninu, strúhaný syr, nasekané bylinky. Ďalej pridáme vajíčko, soľ a koreniny a zmiešame. Ak je zmes veľmi tekutá, pridáme lyžicu strúhanky.
Na plech na pečenie dáme papier, jemne naolejujeme, položíme karfiol. Na vrch navrstvíme zeleninovú zmes a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Rovnakou "plnkou" môžeme potrieť napríklad rybie filé, kuracie prsia upravené na tenšie plátky, väčšie šampiňóny a tak z jedného plechu získame viac druhov jedla.

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty