
M.á.r.i.a | Ražniči so zemiakmi z jedného plechu
Dať na jeden plech a hotovo! Už len to pripraviť to:) Občas aj výdatnejšie jedlo nezaškodí:)
350 | gramov | bravčové plece |
1 | kus | klobása |
80 | gramov | slanina |
1 | kus | paprika |
2 | kusov | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olej |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
rasca drvená | ||
mletá červená paprika | ||
5 | kusov | zemiak |
Mäso si nakrájam na primerané kocky a zmiešam ho s olejom s koreninami (tie pridávať podľa svojej chute). Nechám ho odležať a medzitým si nachystám ostatné suroviny.
Klobásku nakrájam na kolieska, slaninu na štvorčeky tak isto papriku a cibuľu na kolieska. Zemiaky očistím, nakrájam na hrubšie kolieska a nechám ich vo veľmi studenej vode.
Na špilky striedavo napichujeme všetky suroviny okrem zemiakov. Zemiaky vyberiem z vody, osuším ich, pridám 1 PL oleja a trochu osolím. Na plech naukladám zemiaky a ražniči.
Dám do vyhriatej rúry na 180 st. nechám piecť približne 45 min. Občas pretočím ražniči a obrátim zemiaky. Podávam s uhorkovým šalátom.
Ďakujem , som rada keď inšpirujem a hlavne keď to jedlo potom chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný recept, včera som robila, aj manžel chválil.