Castagnole

Popis

Castagnole je tradičná fašiangová talianska dobrota. Pripomína trochu naše šišky, ale je to ich pidiverzia s veľkosťou orieška.

Podávame ku kávičke, alebo ako snack či dezert.

Castagnole  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojanitalianinmykitchen.com
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Cesto:

  • 205 gramov polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 55 gramov cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička pomarančovej kôry
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkovej esencie
  • 40 gramov zmäknutého masla
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička Gran Marnier (pomarančový likér) alebo pomarančového džúsu

Všetky ingrediencie najprv začneme zapracovávať vidličkou. Potom keď ako tak sú spojené dáme na dosku a vypracujeme hnetením. Vznikne nádherné, vláčne cesto. Kľudne si dajte na čas - aj 10 minút spracovávajte. Nechajte pri izbovej teplote odstáť pol hodinu.

Potom vyváľajte na valček o hrúbke palca, ktorý rozkrájate na 1,5cm kúsky. Tie vytvarujte do tvaru guličky - orieška.

Olej rozpáľte na 170stupňov (netuším ako, ale ja som dala tak mierny plameň, aby ani nehorelo, ale zas aby sa guličky pekne rovnomerne smažili). Na skúšku hoďte 4 guličky, uvidíte, či pridať, či ubrať. V podstate veľmi podobné pracovné tempo ako pri fánkach Chichocem sa.

Castagnole rýchle obráťte, ihneď ako zozlátnu von s nimi na servítku odsať prebytočný olej.

Obaľujeme ešte teplé v cukre.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok