reklama

Karfiol pečený na plechu podľa Pyca

Pridal/a dasa_ dňa 24. 03. 2023 - 09:57 - Recepty dasa_
Karfiol pečený na plechu podľa Pyca, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Karfiol pečený na plechu podľa Pyca


reklama

Milujem karfiol v každej podobe. Preto som sa nechala voľne inšpirovať receptom od známeho moderátora.

Ingrediencie
1 kus karfiol
3 polievkové lyžice múka hladká
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička mletá paprika
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
1⁄4 čajová lyžička prášok do pečiva
50 millilitrov studená voda
6 kusov zemiaky
Na potretie:
2 polievkové lyžice chilli omáčka sladká
1 polievková lyžica olej
Bylinkové maslo:
3 polievkové lyžice maslo
3 polievkové lyžice bylinky
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Karfiol očistíme, mierne obvaríme vo vriacej osolenej vode asi 2 minúty a až potom rozoberieme na malé ružičky. V originál recepte sa pripravuje rovno surový karfiol, mne lepšie chutí trochu obvarený.

V miske zmiešame múku, soľ, papriku, mleté korenie a prášok do pečiva. Postupne pridávame studenú vodu a miešame, aby sme vytvorili cestíčko hustejšie ako na palacinky. Necháme chvíľu postáť. Vychladnutý karfiol obalíme v cestíčku a položíme na plech vyložený papierom na pečenie a potretý olejom.

Uvarené zemiaky rozpučíme tlakom (päsťou, tĺčikom, pučidlom na zemiaky) a prenesieme na ten istý plech.

Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10 minút. Zmiešame chilli omáčku s olejom a po 10 minútach potrieme ružičky karfiolu. Vrátime do rúry na ďalších 10 minút.

Medzitým si pripravíme bylinkové maslo. Nasekáme na drobno bylinky, ktoré máme: petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka.... Pridáme soľ, maslo a dobre spolu premiešame.

Podávame tak, že na horúce zemiaky dáme vždy trochu bylinkového masla.

Doplňujúce obrázky
Karfiol pečený na plechu podľa Pyca, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 1

dasa_ | Karfiol pečený na plechu podľa Pyca

Výnos
2 porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama