
dasa_ | Karfiol pečený na plechu podľa Pyca
Milujem karfiol v každej podobe. Preto som sa nechala voľne inšpirovať receptom od známeho moderátora.
1 | kus | karfiol |
3 | polievkové lyžice | múka hladká |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
50 | millilitrov | studená voda |
6 | kusov | zemiaky |
Na potretie: | ||
2 | polievkové lyžice | chilli omáčka sladká |
1 | polievková lyžica | olej |
Bylinkové maslo: | ||
3 | polievkové lyžice | maslo |
3 | polievkové lyžice | bylinky |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Zemiaky uvaríme v šupke. Karfiol očistíme, mierne obvaríme vo vriacej osolenej vode asi 2 minúty a až potom rozoberieme na malé ružičky. V originál recepte sa pripravuje rovno surový karfiol, mne lepšie chutí trochu obvarený.
V miske zmiešame múku, soľ, papriku, mleté korenie a prášok do pečiva. Postupne pridávame studenú vodu a miešame, aby sme vytvorili cestíčko hustejšie ako na palacinky. Necháme chvíľu postáť. Vychladnutý karfiol obalíme v cestíčku a položíme na plech vyložený papierom na pečenie a potretý olejom.
Uvarené zemiaky rozpučíme tlakom (päsťou, tĺčikom, pučidlom na zemiaky) a prenesieme na ten istý plech.
Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10 minút. Zmiešame chilli omáčku s olejom a po 10 minútach potrieme ružičky karfiolu. Vrátime do rúry na ďalších 10 minút.
Medzitým si pripravíme bylinkové maslo. Nasekáme na drobno bylinky, ktoré máme: petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka.... Pridáme soľ, maslo a dobre spolu premiešame.
Podávame tak, že na horúce zemiaky dáme vždy trochu bylinkového masla.

dasa_ | Karfiol pečený na plechu podľa Pyca
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty