
Martuška 123 | Segedínsky guláš
Tradičný segedínsky guláš z bravčovej krkovičky, ale môžete použiť aj pliecko. Množstvo ingrediencii uvádzam orientačne. Zvyknem pridať trochu opraženej slaninky.
750 | gramov | bravčová krkovička |
1 | kilogram | kyslá kapusta |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | kusov | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | slanina | |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
bobkový list | ||
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
olej |
Na oleji opražím nakrájanú cibuľu , cesnak, pridám pokrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridám soľ, korenie, rascu, bobkový list, papriku, podlejem horúcou vodou a prikryté dusím.
Kapusta: Na oleji opražím cibuľu pridám kapustu a trocha ju opražím. Potom osolím, pridám rascu, bobkový list podlejem vodou a dusím.
Múku rozmiešam v smotane a prilejem ku kapuste, premiešam a nechám prevariť. Ešte dochutím trocha cukrom.
Na panvici opražím slaninku, trocha z nej dám do mäsa a trocha nechám na ozdobu. Kapustu spojím s mäsom, premiešam. Podávame s knedľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty