reklama

Steak z tuniaka, krupoto s hubami a cuketovými špagetami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 09. 2021 - 14:05 - Recepty M.á.r.i.a
Steak z tuniaka, krupoto s hubami a cuketovými špagetami, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Ľahké a chutné mäsko, ktoré francúzi nazývajú aj "morské teľacie mäso", u nás sa objavuje na tanieroch menej, skôr ten v konzervách.

Ingrediencie
2 plátky tuniak čerstvý
1 polievková lyžica olivový olej
1⁄2 čajová lyžička morská soľ
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
Bylinkové maslo:
2 polievkové lyžice maslo
2 štipky soľ
1⁄2 čajová lyžička dijonská horčica
1⁄2 čajová lyžička citrónová šťava
1 čajová lyžička sušené oregano
Krupoto:
1 hrnček krúpy
1 kus šalotka
1⁄2 hrnček čerstvé huby
750 millilitrov vývar
1 kus oregano
1 milligram maslo
2 polievkové lyžice olej
1 kus cuketa
1 plátok maslo
2 štipky soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pre jeho benefity by sme ho obšas mali zaradiť na naše taniere . Veľká jeho výhoda okrem zdravia je, že nemá kostičky Mrkám

Prevzaté : "Obsahuje minimum tuku a neobsahuje žiadny cholesterol. Vysoký obsah bielkovín. Je zdrojom vitamínov A, D, C a B, omega-3 nenasýtených mastných kyselín, selénu, jódu, draslíka a sodíka. Obsah kalórií - 100 kcal na 100 g výrobku."

Najprv si dáme uvariť krúpy - ja si ich večer premyjem, zalejem vodou a nechám cez noc. Potom si zlejem z nich vodu, dám zorať vývar, keď vrie vsypem krúpy a nechám variť do mäkka.

Kým sa varia krúpy nasolím si plátky tuniaka, posypem čerstvo mletým korením a naolejujem. Chvíľu nechám postáť. Huby si nakrájam na menšie kúsky.

Cuketu si nakrájam na tenké pásiky - špagety a nasolím. Pripravím si bylinkové maslo zmiešaním všetkých surovín a dám stuhnť do chladničky.

Pláty tuniaky si piem na grilovacej panvici z obidvoch strán tak po 2-3 min. podľa jeho hrúbky. Preložím na alobal, na každý dám plátok bylinkového masla a nechám odpočívať.

Šalotku nakrájame na drobno a restujeme na oleji do sklovita, pridáme huby a restujeme kým sa nevyparí voda.

Pridáme krúpy, trošku vývaru v čom sa varili a plátok masla. Prehrejeme, dochutíme podľa potreby soľou, korením a lístkami oregana.

Špagety z cukety zlejeme z pustenej vody a rýchlo prehrejeme na masle.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama