Steak z tuniaka, krupoto s hubami a cuketovými špagetami

Pridal/a M.á.r.i.a

Ľahké a chutné mäsko, ktoré francúzi nazývajú aj "morské teľacie mäso", u nás sa objavuje na tanieroch menej, skôr ten v konzervách.

Steak z tuniaka, krupoto s hubami a cuketovými špagetami - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

2plátkytuniak čerstvý
1polievková lyžicaolivový olej
1⁄2čajová lyžičkamorská soľ, čerstvé mleté čierne korenie
bylinkové maslo
2polievkové lyžicemaslo
2štipkysoľ
1⁄2čajová lyžičkadijonska horčica
1⁄2čajová lyžičkacitrónová šťava
1čajová lyžičkasušené oregano
krupoto
1šálkakrúpy veľké
1kusšalotka
1⁄2šálkačerstvé nakrájané huby
750millilitrovvývar
1kusvetvička oregána
1milligrammaslo
2polievkové lyžiceolej
1kusmladá cuketa
1plátokmaslo
2štipkysoľ

Inštrukcie

Pre jeho benefity by sme ho obšas mali zaradiť na naše taniere . Veľká jeho výhoda okrem zdravia je, že nemá kostičky Mrkám

Prevzaté : "Obsahuje minimum tuku a neobsahuje žiadny cholesterol. Vysoký obsah bielkovín. Je zdrojom vitamínov A, D, C a B, omega-3 nenasýtených mastných kyselín, selénu, jódu, draslíka a sodíka. Obsah kalórií - 100 kcal na 100 g výrobku."

Najprv si dáme uvariť krúpy - ja si ich večer premyjem, zalejem vodou a nechám cez noc. Potom si zlejem z nich vodu, dám zorať vývar, keď vrie vsypem krúpy a nechám variť do mäkka.

Kým sa varia krúpy nasolím si plátky tuniaka, posypem čerstvo mletým korením a naolejujem. Chvíľu nechám postáť. Huby si nakrájam na menšie kúsky.

Cuketu si nakrájam na tenké pásiky - špagety a nasolím. Pripravím si bylinkové maslo zmiešaním všetkých surovín a dám stuhnť do chladničky.

Pláty tuniaky si piem na grilovacej panvici z obidvoch strán tak po 2-3 min. podľa jeho hrúbky. Preložím na alobal, na každý dám plátok bylinkového masla a nechám odpočívať.

Šalotku nakrájame na drobno a restujeme na oleji do sklovita, pridáme huby a restujeme kým sa nevyparí voda.

Pridáme krúpy, trošku vývaru v čom sa varili a plátok masla. Prehrejeme, dochutíme podľa potreby soľou, korením a lístkami oregana.

Špagety z cukety zlejeme z pustenej vody a rýchlo prehrejeme na masle.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok