Rýchly koláčik na raňajky alebo pohostenie pre nečakanú návštevu

Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet |
Čas prípravy | 3 minúty |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 23 minút |
Ingrediencie
1 1⁄2 | hrnček | polohrubá múka |
1⁄2 | hrnček | cukor |
1 | hrnček | mleté orechy |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
1 | hrnček | smotana |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | vajce |
Inštrukcie
1 hrnček = 150 ml
Veľmi som si obľúbila prípravu v teplovzdušnej fritéze. Doteraz som pripravovala iba slané jedlá. Keď som niekde na internete zachytila bábovku, chcela som to vyskúšať. Kúpila som silikónovú formu širokú 16x5,8 cm
Recept je veľmi jednoduchý - premiešame spolu všetky sypké suroviny. Pridáme tekutiny, rozšľahané vajce a všetko stierkou premiešame. Vlejeme do formy, vložíme do fritézy.
Pečieme na 175 stupňov 20 minút, alebo podľa svojej rúry.
Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme cukrom. Môžeme pridať čokoládovú alebo cukrovú polevu, posypať sekanými orieškami.
V tejto bábovke som použila mleté orechy. Tie sa môžu vymeniť napríklad za strúhaný kokos. Ako tekutinu môžeme použiť mlieko, smotanu... Do cesta môžeme miesto jednej lyžice múky pridať kakao, nasekané kúsky čokolády.
Ak máte menšie vajíčko, pridajte lyžicu, dve mlieka alebo vody.
Postup:
