Kuracie prsia s diétnou krémovo-šampiňónovou omáčkou

Popis

Takto pripravené kuracie prsia sú nízkokalorické, s minimálnym obsahom sacharidov, vhodné aj pre ľudí, ktorí držia bezlepkovú diétu. Jedlo je pripravené za polhodinku. Z uvedenej gramáže uvaríme dve porcie kuracích pŕs.

Kuracie prsia s diétnou krémovo-šampiňónovou omáčkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

4kusymenšie vykostené kuracie prsia bez kože
 čajová lyžičkamletého čierneho korenia
 čajová lyžičkasoli
1polievková lyžicarepkového oleja
1kusstredne veľká šalotka
200gramovšampiňónov (nakrájané na tenké plátky)
2polievkové lyžicesuchého bieleho vína
 literkuracieho vývaru
2polievkové lyžicesmotany
2polievkové lyžicemletej čerstvej pažítky alebo póru

Inštrukcie

Kuracie prsia umyjeme, okoreníme a osolíme po oboch stranách. Na panvici zahrejeme olej na miernom ohni.

Mäso grilujeme z oboch strán tak, aby sa nespálilo, len mierne zhnedlo. Po 12 až 16 minútach ho vyberieme na tanier a prikryjeme alobalom, aby nevychladlo. Sprudka popražíme šalotku na panvici s výpekom.

Pridáme nakrájané a umyté huby. Smažíme dovtedy, kým huby nezmäknú. Zalejeme suchým vínom a dusíme asi 1 minútu, pokiaľ sa nám víno mierne neodparí. Ten istý postup opakujeme s kuracím vývarom.

Keď sa objem vývaru a vína zníži približne o polovicu, vlejeme smotanu s pažítkou.

Stále miešame, aby nám zmes neprihorela. Kurča dáme naspäť na panvicu a na miernom ohni dovaríme.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok