Popis
Takto pripravené kuracie prsia sú nízkokalorické, s minimálnym obsahom sacharidov, vhodné aj pre ľudí, ktorí držia bezlepkovú diétu. Jedlo je pripravené za polhodinku. Z uvedenej gramáže uvaríme dve porcie kuracích pŕs.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | menšie vykostené kuracie prsia bez kože |
čajová lyžička | mletého čierneho korenia | |
čajová lyžička | soli | |
1 | polievková lyžica | repkového oleja |
1 | kus | stredne veľká šalotka |
200 | gramov | šampiňónov (nakrájané na tenké plátky) |
2 | polievkové lyžice | suchého bieleho vína |
liter | kuracieho vývaru | |
2 | polievkové lyžice | smotany |
2 | polievkové lyžice | mletej čerstvej pažítky alebo póru |
Inštrukcie
Kuracie prsia umyjeme, okoreníme a osolíme po oboch stranách. Na panvici zahrejeme olej na miernom ohni.
Mäso grilujeme z oboch strán tak, aby sa nespálilo, len mierne zhnedlo. Po 12 až 16 minútach ho vyberieme na tanier a prikryjeme alobalom, aby nevychladlo. Sprudka popražíme šalotku na panvici s výpekom.
Pridáme nakrájané a umyté huby. Smažíme dovtedy, kým huby nezmäknú. Zalejeme suchým vínom a dusíme asi 1 minútu, pokiaľ sa nám víno mierne neodparí. Ten istý postup opakujeme s kuracím vývarom.
Keď sa objem vývaru a vína zníži približne o polovicu, vlejeme smotanu s pažítkou.
Stále miešame, aby nám zmes neprihorela. Kurča dáme naspäť na panvicu a na miernom ohni dovaríme.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť