
Takých sušienok nie je nikdy doma dosť...
250 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
80 | gramov | mandle |
80 | gramov | trstinový cukor mletý |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový lusk |
Múku, mleté mandle, cukor, maslo a vanilku spracujeme na hladké cesto. (Vanilkovú lusk rozrežeme a vyškrabeme z neho dužinu. Ak nemáme vanilku, pridáme vanilkový cukor alebo extrakt.)
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade pol hodiny odležať.
Z cesta robíme guličky vo veľkosti vlašského orecha, uložíme na plech a tĺčikom na mäso roztlačíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. asi 15 min.
Niektoré sušienky som namáčala do bielej a tmavej čokolády a rôznych cukríkových ozdôb... to pre deti. Bez čokolády sa dajú skladovať v dóze aj dva týždne...ak vydržíte.
Na miesto tĺčika sú dnes už rôzne ozdobné vytláčatká.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty