Bravčový stroganov

Popis

Áno, áno pravý stroganov je z hovädzieho ale čo už keď nebolo doma Chichocem satak poslúžilo aj bravčové plece...

Bravčový stroganov - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

500gramovbravčové plece
2kusycibuľa
3polievkové lyžiceolej
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1⁄4čajová lyžičkamleté čierne korene
1polievková lyžicakečup
1polievková lyžicaworchestrová omáčka
1hlávkahorčica
3kusykyslá uhorka
1decilitersmotana 33 %
1polievková lyžicasmotana kyslá

Inštrukcie

Mäso nakrájam na rezančey, cibuľu na drobno a restujem ju na oleji do sklovita. Pridám mäso, nechám ho zatiahnúť a osolím. Chvíľku dusím aby pustilo vlastnú šťavu, pridám korenie. Zalejem trochou vývaru a nechám dusiť do mäkka za občastného podlievania. Uhorky nakrájam na menšie ksky, pridám k mäsu. V smotane si rozmiešam horčicu,kečup a worchester a prilejem k mäsu a nechám prevrieť. Na záver vmiešam kyslú smotanu. Nezahusťujem múkou, dávam viac cibule aby sa rozvarila a zahustila omáčku. Niekedy pridám na záver na jemn nakrájané pátky šampiňonov, ktoré pečiem na trške masla ....teraz tiež neboli doma Hambím sa. Najradšej podávam s ryžou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok