
M.á.r.i.a | Bravčový stroganov
Áno, áno pravý stroganov je z hovädzieho ale čo už keď nebolo doma tak poslúžilo aj bravčové plece...
500 | gramov | bravčové plece |
2 | kusov | cibuľa |
3 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | kečup |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
1 | hlávka | horčica |
3 | kusov | kyslá uhorka |
1 | deciliter | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana |
Mäso nakrájam na rezančeky, cibuľu na drobno a restujem ju na oleji do sklovita. Pridám mäso, nechám ho zatiahnuť a osolím. Chvíľku dusím aby pustilo vlastnú šťavu, pridám korenie. Zalejem trochou vývaru a nechám dusiť do mäkka za občasného podlievania.
Uhorky nakrájam na menšie kúsky, pridám k mäsu. V smotane si rozmiešam horčicu, kečup a worchester a prilejem k mäsu a nechám prevrieť. Na záver vmiešam kyslú smotanu.
Nezahusťujem múkou, dávam viac cibule aby sa rozvarila a zahustila omáčku. Niekedy pridám na záver na jemne nakrájané plátky šampiňónov, ktoré opečiem na troške masla, teraz tiež neboli doma . Najradšej podávam s ryžou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty