reklama

Bravčový stroganov

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 11. 05. 2021 - 15:06 - Recepty M.á.r.i.a
Bravčový stroganov, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Bravčový stroganov


reklama

Áno, áno pravý stroganov je z hovädzieho ale čo už keď nebolo doma Chichocem satak poslúžilo aj bravčové plece...

Ingrediencie
500 gramov bravčové plece
2 kusov cibuľa
3 polievkové lyžice olej
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 polievková lyžica kečup
1 polievková lyžica Worcester omáčka
1 hlávka horčica
3 kusov kyslá uhorka
1 deciliter šľahačková smotana
1 polievková lyžica kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájam na rezančeky, cibuľu na drobno a restujem ju na oleji do sklovita. Pridám mäso, nechám ho zatiahnuť a osolím. Chvíľku dusím aby pustilo vlastnú šťavu, pridám korenie. Zalejem trochou vývaru a nechám dusiť do mäkka za občasného podlievania.

Uhorky nakrájam na menšie kúsky, pridám k mäsu. V smotane si rozmiešam horčicu, kečup a worchester a prilejem k mäsu a nechám prevrieť. Na záver vmiešam kyslú smotanu.

Nezahusťujem múkou, dávam viac cibule aby sa rozvarila a zahustila omáčku. Niekedy pridám na záver na jemne nakrájané plátky šampiňónov, ktoré opečiem na troške masla, teraz tiež neboli doma Hambím sa. Najradšej podávam s ryžou.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama